Bármely emelt érettségivel való jelentkezés?
Sziasztok!
A felvi.hu-n találtam egy olyan listát, ahol feltüntetik azokat a szakokat, ahol elvileg bármely emelt érettségivel felvételt lehet nyerni. Valósak ezek az információk? Pótfelvételi eljárás során szeretnék jelentkezni egy olyan alapszakra, amely szerepel ezen a listán, de egy olyan emelt érettségim van, amely az adott szakra nem bemeneti követelmény egyáltalán, tehát nincsen felsorolva. Biztosra szeretnék menni, hogy tényleg van-e ilyen, és akkor is elfogadják, ha nincsen felsorolva. Több hivatalos helytől érdeklődtem, de ellentmondanak egymásnak a válaszok.
Kérem, hogy olyan ember írjon, aki hasonlóan járt el, hogy valóban úgy felvételizett valamelyik szakra (amelyik a listán szerepel), hogy olyan emelt érettségije volt, ami amúgy nem bemeneti követelmény, de elfogadták.
Köszönöm szépen az értelmes válaszokat!
Hello
Én ilyennel még nem találkoztam, de szerintem elég fura lenne, ha mondjuk egy emelt angollal be tudnál kerülni informatika szakra, vagy emelt magyarral az orvosira. Ez fura, de utánajárok én is, mert ez engem is érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!