Szerintetek lesz iskola szeptembertől?
2020. júl. 24. 10:42
Szerintem nem.
Megint nő a fertőzöttek száma.
Az Óbudai Egyetem már bejelentette, hogy az előadások online lesznek, a laborokra kell majd bejárni.
2020. júl. 24. 11:01
Szinte biztos, hogy most még elő fog jönni az online oktatás, hiszen a fertőzöttek száma megint elkezdett nőni és várhatóan ősszel, télen ez még csúnyább irányt vesz, főleg azért, mert jelenleg elég nagy szabadság van, nyugodtan terjedhet ez a szar.
2020. júl. 24. 12:25
4/12 A kérdező kommentje:
Igen ettől tartok én is, szerintem a karantén is vissza fog jönni pontosan emiatt, mert most szabadjára vannak engedve az emberek.
Szerintem rendes oktatással indul majd a tanév, és ha emelkedik az esetszám, akkor átállnak távoktatásra az egyetemek/sulik.
Egyébként mi értelme az Óbudai Egyetem felemás oktatásának?
Nem lett lezárva a suli, az előadások nélkül is több száz/ezer diák lesz egy helyen..
2020. júl. 24. 13:44
#2 vagyok. Nem tudom miért kell lepontozni de ez az igazság... az más kérdès, hogy másnak fáj
2020. júl. 24. 13:45
Helló! Ezt így július végén nem lehet még biztosra tudni sajnos. Én azt olvastam, hogy ahol járványügyileg indokolt, ott digitális oktatás lesz, a kevésbé veszélyeztetett területeken pedig hagyományos. De olyat is hallottam, hogy 2 hétig megyünk hagyományosan, aztán digitális lesz, szóval már azt sem tudom, mit higgyek. Én szeretném, ha újra lenne iskola. Na nem azért, mert annyira hiányzik az 5-kor kelés meg a napi 3-4 dolgozat. Inkább a közösség, az iskolai élmények azok, amiket hiányolok. Meg a kisiskolás gyerekek szüleinek nagy teher lenne, ha megint otthonról tanulnánk. Én 10. osztályba megyek idén, szóval nekem nem gond önállóan tanulni, de a kis elsősök hogy tanulnak meg otthon írni-olvasni? Remélem, szeptemberre ki tudnak találni valami megoldást erre a helyzetre.
2020. júl. 24. 17:01
8/12 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek Veled, utolsó válaszoló. Bár azért jó lenne mondjuk nekünk (középiskolásoknak pl.) a matekot, fizikát meg a nyelvet elmagyarázni, mert ezek itthon is elég szenvedősek. Én pl utáltam itthon tanulni, mert mindig megzavart kisöcsém, kishugom, meg ha már itthon vagyok segítsek már többet stb... meg a barátok, közösségi élet, sulis programok, ezek hiányoznak...
Matekkal én most jobban állok, mint mikor hagyományos oktatás volt. Valahogy nem jött át nekem a tanár magyarázata, online viszont a Mateking videóit küldte hogy dolgozzuk fel, azokat teljesen megértettem. Így 1,80-ról 2,08 lett az átlagom év végére, de jövőre szeretnék legalább 3-as lenni.
2020. júl. 24. 17:45
Szerintem amúgy általánosban lesz ez gond.
Mert egy alsós, hogy tanul meg majd írni/olvasni/számolni?!
Arról nem is beszélve, hogy mi van ha a szülő nem tud home officeból dolgozni, akinek nincs nagyszülő akkor kire bízza a gyereket? És a tanulást meg ne is említsük..mikor nekik lenne a legnagyobb szükségük, hogy valaki jól elmagyarázza..
2020. júl. 24. 19:59
Kapcsolódó kérdések: