Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvos diagnosztikai analitikus...

Orvos diagnosztikai analitikus. Felvettek, de úgy érzem nem ez lenne nekem való. Kérdés lent?

Figyelt kérdés
Felvettek erre a szakra Debrecenbe, de nem igazán szeretném elkezdeni. Milyen ez a szak? Van értelme elvégezni? Jól el lehet vele helyezkedni? Pótfelvételin akartam volna vegyészmérnökire jelentkezni ide Miskolcra, de így hogy felvettek, nem adhatom be pótfelvételin a jelentkezésem. Maradna jövőre. Szerintetek melyik szak "értelmesebb"? Ez vagy a vegyészmérnöki?
2020. júl. 24. 07:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
4%
Kezd el és ha nem tetszik akkor legfeljebb 1 év múlva újrafelvételizel és abbahagyod ezt a szakot.
2020. júl. 24. 07:25
 2/17 anonim ***** válasza:
97%
Minek jelöltél meg valamit, amit nem is akarsz elkezdeni? Egyébként, ha nem akarod elkezdeni, ne kezdd el! Az első évben úgyis csak alapozó tárgyak lesznek, a szak végkimeneteléről nem lesz valami sok fogalmad az első év végére. Ha vegyészmérnökire akarsz jelentkezni, akkor jövőre menj arra, ne pazarold feleslegesen az államilag támogatott féléveidet!
2020. júl. 24. 07:48
 3/17 A kérdező kommentje:
Mert kellett három hely amikor beadtam a jelentkezésemet. "Sajnos" bekerültem. Pont erre gondoltam, nem akarom pazarolni az államis helyet, hogy majd fizethessek a mérnökiért 300 ezret, mert 1 évet elpocsékoltam.
2020. júl. 24. 08:00
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kellett három hely. Sose kellett.
2020. júl. 24. 08:51
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindkettő értelmes. Kérdes, hogy milyen szektorban tudod magad elképzelni? Vegyészmérnökként pl. vegyipar, vízkezelés, gyógyszergyártas, esetleg élelmiszeripar, míg a másik szak totál egészségügy, annak pl. a kepalkotó eljárások, vagy labor része. Szerintem jelenleg mindkettő értelmes, hasznos, keresett.

Ha nem akarod, nem érdekel, akkor ne kezdd el. Semmi bajod nem lesz, ha kihagysz egy fél vagy egy egész évet, főleg, ha értelmesen kihasználod (munka, nyelv). Keresztfélévben szokott indulni a vegyészmérnöki?

2020. júl. 24. 08:54
 6/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom, utána nézek, erre gondoltam én is. A diagnosztikairól azt olvastam, hogy nem fizet valami jól, ha csak nem mennék magánszektorba, esetleg egy jól fizető gyógyszercéghez, stb. Sok olyan hallgatói fórumbejegyzést is olvastam, akik megbánták hogy erre a szakra jelentkeztek.

A vegyészmérnöki jobban érdekelne és itt van helyben Miskolcon.

2020. júl. 24. 09:09
 7/17 A kérdező kommentje:
Sajnos nem indul keresztféléves eljárásban, legalábbis idén nem indult, csak kohó vagy anyagmérnöki szak.
2020. júl. 24. 09:19
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Jelentkezhetsz az anyagra ott is van vegyipari specializáció, később mehetsz mesteren vegyészmérnökire. Ha nem akarsz évet pazarolni ez jó komprumisszum lehet.
2020. júl. 24. 10:03
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Az msc anyagmérnök volt keresztféléves eljárásban, nem bsc.

Elvileg ígérték, hogy pár alapszak beindul keresztfélévesen is a járvány miatt, hátha a vegyész is közte lesz. Most épp ez a húzószakja a karnak, szerintem, ha van lehetőségük biztosan indítják.

2020. júl. 24. 10:07
 10/17 anonim ***** válasza:

Oh én irigyellek :D én sajnos Debrecenbe nem adtam be az ODA-rá, mondván, hogy tuti nem lesz meg a pontom.. csak Miskolcra adtam be.

De egyébként azt kezd ami érdekel. Ha nem nagyon tartod érdekesnek akkor ne pazarolj el egy félévet szerintem.

2020. júl. 24. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!