Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szociálpedagógia 2020-ban?

Szociálpedagógia 2020-ban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Érdekel, hogy egy szociálpedagógus mit, hol, hogyan csinál. Találtam pár kérdést, amiben erről szó volt, viszont nekem egy rövid, vagy esetleg egy hosszabb összefoglalóra lenne szükségem, mivel sajnos az interneten rengeteg elavult információ van, és nem tudom minek hihetek, minek nem.

Leginkább az érdekelne, hogy így 2020-ban és előreláthatólag az elkövetkezendő években hol lehet elhelyezkedni vele, mennyit keres vele az ember, meg e lehet élni belőle, mi a véleményetek róla összességében.

Örülnék, ha valaki olyan is rátalálna erre a kérdésre aki ténylegesen dolgozott/dolgozik ezen téren, szívesen várok tapasztalatokat is.

Illetve ha van valami alternatíva, hasonló állás/tanulmány aminek elsősorban célja az emberek, de leginkább fiatalok/gyerekek segítése, támogatása, azokról is elfogadok pár információt.

Köszönöm!

2020. júl. 23. 22:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Üdv!

Igazából szocpedet taulok -bár balset ért. De beleláttam a dolgokba és folytatom szeptemberben.

Írj.

De igazából sok területen lehet(ne) vele elhelyezkedni. Nem áll meg a történet a fogatékosok/gyerekek/idősek gondozásában.

Lehetsz pl mentálhigiénés szakember is, vagy valami speciálisabb valami.

Sokrétű.

Bár megjegyzem nagyon nem becsülik meg, meg a közelmúltban volt egy nagy botrány, hogy egy budapesti önkormányzatos szocpedes vezető szétlopott mindent, és még szakdolgozat és dr cím nélkül tanított egik egyetemen. Ez számomra rohadtul visszataszító. Dehát pat_ányok mindenhol vannak. Sajnos.

2020. júl. 24. 00:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én is szocpedet tanulok, ha minden jól megy, januárban végzek. A szak sajátossága, hogy nagyon sok terepgyakorlat van, ami arra jó, hogy több területet megismerj. Nekem ezek a gyakorlatok rengeteget adtak hozzá a személyiségemhez. Persze ez egyetemtől függ, hogy melyik félévben hány óra van erre, de mindenhol sok lehetőség van. Elhelyezkedni elsősorban a gyermekvédelem, a szociális szféra és a kriminológia területén lehet. A fizetés sajna nagyon alacsony, bár ez a munkahelyedtől is függ, mert pl, egy jobb anyagi helyzetű önkormányzat szokott adni a központi béren kívül is plusz juttatásokat, ismerek ilyet, ott annyira nem keresnek rosszul. A képzéssel én nem voltam elégedett, de az igaz, hogy teljesen megváltoztatták a tanmenetet, mi voltunk a "próba" évfolyam és sok új oktatónk volt, akik még nem rázódtak bele, de remélem a későbbiekben jobb lesz, mert olyan oktatóink is vannak, akiktől sokat lehet tanulni. Engem a gyermekvédelem ami érdekel, de még nem tudom, hogy ebben fogok-e dolgozni, mivel ez nem könnyű hivatás, kell hozzá egy bizonyos személyiség. Egyébként bármi kérdésre szívesen válaszolok, akár privátban is. :)
2020. júl. 24. 10:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is most januárban fogok végezni (2.kommentelő, szerintem mi szaktársak vagyunk :D), és már több, mint egy éve a gyermekvédelemben dolgozom. Ha biztos megélhetést és stresszmentességet, lelki békét szeretnél, ez nem a te irányod. A tanulmányaim alatt én sokkal nyitottabbá, elfogadóbbá, empatikusabbá váltam, kialakult jövőképem (bár nem a szociális területen képzelem el magam, az nem egy élhető út sajnos), és sokkal talpraesettebb lettem.

Ha másodlagos vélemény is érdekel, írj nekem is nyugodtan. :)

2021. jan. 5. 11:52
 4/6 anonim ***** válasza:
83%
És még egy dolog (3. kommentelő vagyok). Az első hozzászólásban említett kamu doktor egyetemi tanár tanított minket több féléven át. Nagy sztorijai voltak, rengeteg évet dolgozott szoc szférában, és botrány nehezek voltak a vizsgái. Amit csinált egyértelműen elítélendő és nagyon gáz, hogy csak most derült ki, de magát a szocped szakot nem minősíti, csak azt az egy személyt. Évek óta dolgozott az egyetemen, rengeteg jó szakember került ki a kezei alól. Bár a végzettsége nem volt valós, a tapasztalatai és meglátásai több évtizedet öleltek fel. Ma is használok a munkám során olyan dolgokat, amiket tőle tanultam - hamisított diploma ide vagy oda.
2021. jan. 5. 12:01
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Ne védj egy bűnözőt szaktárs.

És szerintem minősíti a tanári kart, mert valakik biztos tudtak valamit.

Dehát a te dolgod.

Nekem az ilyen sztorik meg minden vette el a kedvem a szaktól.

Nem is az a fő gond h papír nélkül tanult, meg dr címet bitorolt, hanem hogy szolgálati autótól kezdve a legjobb cuccokat stb magának, családtagjainak adta. Mindezt olyan szakon, ahol azzal megy a reklámszöveg, hogy "jajj de segítő szak vagyunk."...

Ne mondja senki, h senki nem tudott valamit a ppke berkein belül.

2021. jan. 5. 12:59
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

3-4. komis vagyok.

Elvileg mikor kiderült, a többi tanárnak a telefont se vette fel. Őt minősíti, nem magát a szakmát.

De kinek a pap, kinek a paplan.

2021. jan. 15. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!