Kommunikáció? Nem értem?

Figyelt kérdés

Még gimnazista vagyok, és fogalmam sincs mi legyek.

Nem tudom a kommunikáció és média szak mit takar magában.

Valaki leírná ?

2010. aug. 3. 11:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

az egyetemek, főiskolák honlapján megtalálható a szakleírás:

pl.

Mikor válasszam?

* ha a médiában (újságnál, rádiónál, televíziónál, internetes hírportálnál) vagy a kommunikációban (reklámügynökség, PR ügynökség, vállalati / intézményi kommunikációs igazgatóság) szeretne dolgozni

Milyen tantárgyakat tanulhatok?

Kommunikációelmélet, médiajog, internetes kommunikáció, kommunikációs kompetenciafejlesztés, szövegalkotás, médiatörténet, vizuális kommunikáció és mozgóképkultúra, beszédtechnika, politikai kommunikáció, szemiotika, média-gazdaságtan

Milyen szakirányt választhatok?

* Elektronikus médiumok

A hallgatók betekintést nyerhetnek a rádiózás, televíziózás, internetes szerkesztés világába, az elméletben megtanultakat pedig gyakorlatban próbálhatják ki a főiskola rádió- és tv stúdiójában, valamint az online szerkesztőségben.

* Sajtó

Megismerhetik az újságírói szakma követelményeit, a szerkesztőségi feladatokat, a műfajokat, az anyaggyűjtés lépéseit. Némi gyakorlatot szerezhetnek az újságírásban.

* Közéleti kommunikáció

A médiapolitikával, szervezeti kommunikációval foglalkozik. Felkészít a kormányzati, önkormányzati kommunikációban, a civil szervezetekben, a közszolgálati és a kulturális intézményeknél végzendő feladatokra.

* Üzleti kommunikáció

Az üzleti élet kommunikációszervezési és stratégiai területeivel, a public relations, a médiatervezés, a reklám és egyéb kommunikációs tevékenységek megszervezéséhez szükséges ismeretekkel foglalkozik.

Milyen a szakmai gyakorlat?

Nappali tagozaton 4x1 hét évközi és két hét nyári gyakorlat (nyomtatott sajtó, online újságírás, rádió, televízió, ), az utolsó félévben 6 hét szakmai terepgyakorlat. Levelező tagozaton két hét nyári gyakorlat.

Mi leszek?

Kommunikátor (a szakirány megjelölésével)

Milyen szakirányú továbbképzést választhatok a végzés után a KJF-en?

* Vállalati kommunikáció a web 2.0 világában

Milyen munkám lesz?

Tudósítói, riporteri, szerkesztőségi munka országos és helyi televízióknál, rádióknál, újságoknál, internetes portálok szerkesztőségeiben, hírügynökségeknél, illetve PR-referensi és médiareferensi, szóvivői munka vállalatok és intézmények kommunikációs munkatársaként.

2010. aug. 3. 12:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod
2010. aug. 3. 12:08
 3/4 anonim válasza:
ezt a választ én is nagyon köszönöm, bár én tudtam mi szeretnék lenni, és hogy ezt szeretném tanulni merthogy amit én akarok ahhoz ez kell, (televízós műsorvezető)de most még pontosabban megtudtam, hogy igazából milyen gyakorlatok vannak, ez érdekelt.: ...és én is gimis vagyok még..:) Még egyszer köszönöm :D
2012. jan. 19. 15:24
 4/4 anonim válasza:
Előző vagyok. Ez melyik suli oldalán volt?
2012. jan. 21. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!