Cukrász okj-t megérné elvégezni? A több szakma a jobb, vagy a kevesebb + egyetem? 19/l
Szép estét!
Idén lett meg a szakmám (szociális gondozó és ápoló), következő két évben érettségi előkészítő, utána masszőr okj vagy egyetem (pszichológia érdekel), illetve a masszőrt mindenképp elvégzem, óvodásként már erre készültem.
Ezután, ha megvan az egyetem, ha nincs, miután megcsináltam a masszőr képzést, szeretnék még egy szakmát, amit megéri elvégezni, amivel hasznos tapasztalatot tudok szerezni, akár a mindennapokra.
Eszembe jutott a cukrász. Megérné annak tanulni?
A célom az, hogy sok mindenhez értsek, hogy mindig tudjak munkát találni, vagy ha váltani szeretnék, mert ne adj isten besokalltam, akkor se kelljen feltétlen ugyanabban a munkában ragadnom, csak mert biztos megélhetés, mindegy milyen a fizetés.
A nagy tervem, hogy masszőr leszek, de azt tíz, max 15 évnél nem akarok tovább csinálni, a kezeim miatt. Utána is lesz élet, gondozónak pedig csak végszükség esetén megyek, mert azzal tényleg mindig találok munkát.
Ha a pszichológia érdekel, akkor szerintem annak jobb minél hamarabb nekiállni. Eleve nagyon magas a ponthatár és a túljelentkezés, tehát lehet elsőre fel sem vesznek. Utána pedig nagyon sok év, míg valakiből pszichológus lesz, először az alapképzést kell elvégezni, de az még nem jó semmire, utána kell a mesterdiploma és még azon felül szakképzés. Ez alap-és mesterképzést végezheted államilag támogatottan, de a szakképzés és az egyéb kiegészítő képzések már önköltségesek, nem kevésbe kerülnek.
Tehát ha komolyan érdekel ez a hivatás, akkor érettségizz le, ne OKJ-kkel szórakozz.
Ha érdekel egy szakma vagy szak,végezd el mindenképpen,mert úgyis megbánnád,ha nem tennéd.:)
Így a lehetőséged mindig ott lesz a váltásra,sőt,ami még jobb,akár másodállásod is lehet.Szerintem nagyon jó terv,sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!