Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehet ez hülye kérdés, de van...

Lehet ez hülye kérdés, de van még esélyem?

Figyelt kérdés
Szóval csak most jöttem rá, hogy milyen fontos lenne, ha egyetemre mennék ( igen, tudom hülye vagyok) és nem igazán voltam jó tanuló 9.-ben és 10.-ben kb. 3as átlagom volt. A kérdésem az, hogyha most belehúzok és minimum 4es átlagom lesz 11.-ben és 12.-ben +jó érettségim akkor van esély arra, hogy felvesznek egy egyetemre?

2020. júl. 21. 18:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Persze.
2020. júl. 21. 18:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Röviden: bőven van esélyed.

Hosszabban: egyetemre mikor felvételizel, akkor majd a pontszámod fog számítani. Jelenlegi rendszerben maximum 500 pontot érhetsz el.

2 fajta pontszámítási módszer létezik, nem fogom részletezni őket, viszont az egyiknél számítanak a 11. illetve 12. év végi jegyeid, a másik módszernél viszont csupán az érettségi eredményeid fognak számítanni, azokból is csupán az a kettő, amelyik a szakodhoz követelmény. (Ezen kívül természetesen még vannak többletpontok, például ami emelt érettségiért jár vagy nyelvvizsgáért.)

A lényeg, hogy még akkor is lenne esélyed nagyon magas pontszámot elérned, hogyha a 11. illetve 12. évi bizonyítványod rossz lenne, és írnál egy jó érettségit.

Egyébként ajánlom, hogy a felvi.hu-val megismerkedj, gyakorlatilag mindent megfogsz találni rajta, ami a továbbtanulásodhoz szükséges. Itt hagyok egy linket onnan, ami a pontszámítási módszereket részletesebben taglalja, illetve egy linket a pontszámító kalkulátorhoz is.

Sok sikert kívánok!

[link]

[link]

2020. júl. 21. 19:16
 3/12 anonim ***** válasza:
16%

Ugyan így voltam én is. 11. végéig rossz tanuló voltam, aztán rájöttem, hogy egyetemre akarok menni, szóval belehúztam és végül sikerült...

Persze utólag rohadtul megbántam. Rá kellett jönnöm, hogy ha maradok az eredeti terveimnél és inkább tanulok egy szakmát, azzal sokkal többre mentem volna...

Minek akarsz egyetemre menni? Tanulnál egy piacképes szakmát, elmennél egyéni vállalkozónak és megkereshetnél 500-800 ezer nettót havonta..

Diplomával meg kapsz jó esetben 300-at..

2020. júl. 21. 20:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen. A felviben is az utolsó két tanult éved jegyei, plusz az érettségi átlagod számít, meg ugye az emelt érettségid.

Szóval pont jókor kaptál észhez. Sok sikert.

2020. júl. 21. 21:54
 5/12 A kérdező kommentje:
Az NKE- re szeretnék menni bűnügyi szakra most éppen rendészeti iskolában vagyok szóval pont jó szakon:). Amúgy köszi mindenkinek.:)
2020. júl. 21. 22:06
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Aki szerint nem éri meg egyetemre menni az elmehet a picsába. Mellesleg mért ne lenne esélyed drága kérdező? Hogyha a 9 és a tizedikes jegyeid nem is számítanak csak ha olyan természettudományos jegyeket számíttatsz be amiket nem tanultál 11-12 ben akkor mi a fenéért ne lenne esélyed? Semmi nincs ami miatt ne lehetne esélyed. Az a dögöt nem érdekli, hogy 9-10 ben milyenek voltak a jegyeid ha megvan a pontod felvesznek akárki vagy. Azért bűnügyi szakra mész majd jó esetben használd a fejed mert oda kell!
2020. júl. 21. 22:31
 7/12 anonim ***** válasza:
98%

Rendészetin nagyon alacsonyak a ponthatárok, simán felvesznek

A pszichológiai alkalmassági a vészes

2020. júl. 21. 22:33
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Amúgy én csak a fizikai erőnlétitől félek😨.
2020. júl. 22. 12:14
 9/12 anonim ***** válasza:
#3 a műveltség is igazán hasznos+ az hogy az ember azt tanulja ami érdekli, nem csak a pénz :D
2020. júl. 22. 13:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológiain engem is megvágtak :S
2020. júl. 22. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!