Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudok angolul és érdekelnek a...

K0rva kérdése:

Tudok angolul és érdekelnek a nyelvek milyen továbbtanulási irányt javasoltok?

Figyelt kérdés
Tudok angolul és érdekelnek a nyelvek. Elkezdtem olaszul tanulni mert érdekel plusz gimiben tanultam németül. Két éve érettségiztem és most vagyok 22 éves. Gondolkozok a továbbtanuláson de nem tudom mit tanulhatnék. Az okj-s tanfolyamokon és az egyetemeken gondolkozok de nem tudom melyik lenne jobb. Apám szerint ha már tanulni akarok akkor egyetem mert az magasabb szintű de ugye az pénzbe kerülne ha nem vesznek fel államira mert nem lett olyan jó az érettségim. Az okj előnye hogy még idén el tudnék kezdeni egy ingyeneset és jövőre lehet hogy meg is szűnik. Úgy gondolom érdemes lenne még most tanulni amíg fiatal vagyok mert jobban fog az ember agya fiatalabban. Amitől viszont kicsit undorodok az az alulfizetett diákmunkás élet havi nettó 100 ezer forintos éhbérért. De lehet ez az áldozat később kifizetődik? Járulékos veszteség? Ne kapkodjam el a döntést?Mégis úgy érzem sürget az idő.

2020. júl. 21. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
97%

- újra lehet érettségizni a magasabb pontszám reményében

- jól gondold meg, hogy konkrétan nyelvvel (bölcsészkaron) akarsz-e foglalkozni. amennyiben nem imádod és vagy oda-vissza a nyelvekért, akkor inkább egy jó skillként kell tekinteni a nyelvtudásra, és olyan munkát választani, ahol fel tudod, sőt fel kell használni a nyelvtudást.

2020. júl. 21. 15:09
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Milyen szinten tudsz angolul? Nyelvvizsgád van?
2020. júl. 21. 15:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Nincs angol nyelvvizsgám
2020. júl. 23. 20:41
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
Akkor honnan tudid, h milyen szinten vagy, és hogy az elég-e bármihez??
2020. júl. 23. 22:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Onnan hogy voltam már külföldön pár hónapot és végig angolul beszéltem
2020. júl. 24. 07:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor gyorsan csinálj egy nyelvvizsgát. Felvételinél plusz pontokat jelent.
2020. júl. 24. 10:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha szeretnél nyelvészetet, irodalmat, történelmet és más kultúrális dolgokat tanulni angolul (nem annyit, mint gimiben tanítottak, hanem 5x annyit, főleg nyelvészetből), akkor érdemes egyetemre menni. Ha olyan az iskola még akár egy második nyelvet fel is vehetsz mellé minor szaknak vagy szabadon választható tárgynak. De ha csak szeretnél pár nyelvvizsgát, hogy azzal dolgozhass később inkább azt ajánlom menj ki célnyelvi országba dolgozni. Vannak lehetőségek fiataloknak, ahol rengeteg tapasztalatot lehet szerezni és nem kerül szinte semmibe (pl mentor programok /YFU, AFS volt régen, akik nagyon sok helyen hirdették magukat ezzel/, ahol gyerekekkel vagy iskolákkal kell együtt dolgozni külföldön).

Gondold át, mert egy nyelv szak az egyetemen nem is olyan könnyű és izgalmas, ha te csak nyelvet szeretnél tanulni. Ott már jó nyelvtudással kell érkezni és azt mélyítik el különböző területeken.

2020. júl. 24. 13:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az, hogy ( jól) beszélsz angolul, nagyjából semmire se jó egy egyetem, ha csak nem anglisztikára szeretnél menni, ( ami amúgy nem olyan buli). A mi ( vidéki) egyetemünkön ezt nagyjából a 99% el tudja mondani magáról - nyelvvizsgával együtt. Tehát ha komolyan gondolod az egyetemet, akkor olvasgasd a felvit, nézd meg konkretan milyen szakok vannak, mi kelti fel az érdeklődésedet és ahhoz milyen érettségi, nyelvvizsga stb szükséges. Ezután nézz utána pl az idei vagy az előző évek ponthatárainak, és kalkulátor segítségével kezd el számolgatni, hogy reális e a dolog.
2020. júl. 25. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!