Milyen informatikai szakot érdemes elvégezni?
Több mérnökinformatikust ismerek(családban és ismerettségi körben is). Ők kb 10-15 év munka után mérnöktanárnak tanultak, így középiskolákban tanítanak a mai napig. Azelőtt mind a 2 szoftverfejlesztőként dolgozott multiknál. Másik 2 maradt a szakmában.
Programtervező informatikus végeztem el már 5 éve és én is szoftverfejlesztőként dolgozok.
(Gazdaságinformatikusokat nem ismerek, így arról nem tudok nyilatkozni.)
Így felmérve ötünket mindannyian könnyen szereztünk munkát és jól keresünk a szakmánkban.(Kivéve a mérnöktanárok, ők olyan átlagosan keresnek)
Ha a nehézség nem számít neked gondolkodj el, hogy pontosan mit is szeretnél dolgozni. Pl szoftverfejlesztőként vagy szoftvermérnökként? Ha az anyagi része érdekel akkor [link] oldalt tudom ajánlani. Megtudod nézni itt, hogy a végzettek a mit dolgoznak pontosan, mennyit keresnek átlagosan , melyiket végezték el a három szak közül stb..
"gazdinfó mester nélkül semmire sem jó. Semmit sem tanulsz meg jól, se programozni, se a gazdaságis tárgyakat."
Ez hülyeség. Ugyanazok a programozási tárgyak vannak, mint mérnökinfón, csak a többi tárgy nem mérnöki, hanem inkább gazdasági. Gazdaságiból is megvan minden, ami igazán fontos.
Pl. Veszprémben ugyanazon a rohadt órán ül az összes infó szakos programozási órákon, ugyanazt a zh-t írja meg. Nekem senki nem fogja bemesélni, hogy a gazdinfós kevesebbet ér. Maximum a BCE-féle helyeken tudom elképzelni, hogy a gazdaságis része komolyabban van véve a dolognak, mint az infós.
Az már elég szégyen, ha valaki az IT-s képzésekről itt papol, de azt hiszi, hogy a gazdinfó lényege informatikus és közgazdász hibrideket képezni. Közel sem. A gazdaságinformatika egy informatikai képzés. Még mindig.
A három IT-s BSc szakon nagyjából hasonló mindegyiken az infós tárgyak mértéke, csak éppen a maradékot kitöltik vagy mérnöki tárgyakkal (mérnökinfó), vagy elmélettel és matekkal (progmat/proginfó), vagy pedig gazdasági ismeretekkel, amit meglepően jól lehet kombózni az informatikával.
Egyébként meg, bármely szakon is végzel, a betöltött posztok 80%-ban megegyeznek, főleg hogy tőled függ mit tudsz és miben helyezkedsz el a papíroddal, a munkahelyi követelmények meg az esetek legtöbbjekör "IT-s BSc", nincs kiemelve külön, hogy melyik.
Fentebb azt is említette valaki, hogy mert gazdinfón nem tanítanak meg programozni..
Szégyenedben ikszeld ki ezt a kérdést és sose írj hasonló témájú kérdéshez. Megsúgom, egyik informatikai szakon sem tanítanak meg programozni. Lehet azt hiszed, de sajnos nem így van, el vagy tévedve nagyon durván, főleg a gazdinfó megítélésével kapcsolatban, hogy még a BProf képzést is előrébb teszed..
Egyébként Angliában végeztem informatikai szakon, de nem gazdinfón, így nem is vagyok elfogult.
Hogy a kérdező melyiket választja, tőle függ. (Hogy melyik tetszik jobban az infó mellé karöltve, mérnöki tárgyak, elméleti és matekos, vagy pedig gazdasági tárgyak). Egyikkel sem jár rosszul, de ha a gazdinfó is választja, szerintem nem fogja megbánni, mivel azzal nem lehet mellélőni. Míg sokaknak nem fekszik a kis fizika meg elektronika, esetleg a túlzott elmélet és matek, aminek csak a töredékét fogod használni munkábaálláskor is.
#13 Valahol egyet értek veled, mondjuk én is mérnökinfót végeztem, mint a felettem válaszoló (asszem 2-es). Az informatikai képzések célja nem az, hogy megtanulj egy-egy nyelvet tökéletesen, hanem a későbbiekben ezeket vagy más nyelveket sikeresen elsajátítsd, akár magadtól is. Az egész élet egy tanulás. Én értem mit akart mondani a mérnökinfós. Alapvető infós tárgyak háttérbe szorulnak a gazdaságis tárgyak miatt is. Szóval egyiket sem tanulod meg "rendesen". Mert amíg nálunk (BME-n) volt 2 fizika a többi matek és infó volt. (A gazdaságis modult ne nézzük ide, mert nagyon gyér volt:D) Gazdinfón ez nem mondható el. Tanulnak mindenből egy kicsit, olyan nesze semmi fogd meg jól.
Alapvetően szerintem a Bprof nem rossz választás, nálunk most a BME-n cégek részéről egy emberre 1,5 cég jutott (Az 1 éves gyakra). Tanítanak programozást keményen ott is. Szóval aki azt fikázza menjen és végezze el azt. Nem könnyebb, csak másra helyezik a hangsúlyt. Van ott ismerősöm, tanul rendesen, nem volt problémája már az első év után diákmunkákkal. De ahogy láttam gyk-n mindenki osztja a Bprofosokra az észt, hogy ilyen rossz, olyan rossz. "Butított". Nézzük meg a BME-s tantervet meg a BGE-s gazdinfósat, melyik ad használhatóbb tudást.
Mondjuk én hazabeszélek, én mérnökinformatikára mennék, imádtam, mind a közösséget, mind az órákat. Ha még nem döntötted el, hogy pontosan melyik irány érdekelne én is a mérnökinformatikát mondanám.
#14 Te a mérnökinfót ajánlod, mert azt végezted. Szerinted ezzel mennyivel van előrébb a kérdező?
"Gazdinfón ez nem mondható el. Tanulnak mindenből egy kicsit, olyan nesze semmi fogd meg jól."
Talán elvégezted a gazdinfót is? 😯
Vagy honnan tudod, hallottad?
(Nem, nem vagyok gazdinfós, de más szakra mutogatni mindig könnyebb, hogy az semmit sem ér mert ez meg az azt mondta, meg ezt olvastam..)
Ez most olyan, mintha beléd állnék, hogy ugyan mit vered a melled arra a két abszolút nem nehéz fizika tárgyadra mérnökinfón? Lehet itt dobálózni, de szerintem inkább csak a saját szakodról alkoss véleményt. (Főleg miután bizonyosult, hogy másra nincs rálátásod)
Van rálátásom, nem én végeztem gazdinfót, hanem a barátnőm. :)
Nem támadtam be a gazdinfósokat, szimplán elmondtam a véleményemet. Másrészt végképp nem sztárolom magamat egy mérnökinfó miatt. Tapasztalatokat, ajánlásokat kért a kérdező az egyes szakokról. Leírom a válaszomat, kifejtem aztán jön a lepontozás:D Azért mert a kérdésre válaszolok és egyetértek valakivel. Viccesek vagytok.
Meséljetek a saját szakotokról, meg amit ismertek. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!