Létezik zeneiskola felnőtteknek?
Szeretnék zenélni tanulni, 20 éves vagyok. Nem profi, versenyszintű zenészre gondolok, csak valakire, aki megtanul hangszereken, valamint zenét producelni. (Bár ki tudja, popsztárként bármikor be lehet futni, pénz és marketing kérdése)
Sosem jártam zeneiskolába, nem volt rá alkalmam. Olyan iskolákra gondolok, mint a nyelviskola, oda sok felnőtt jár. Van zeneiskola felnőtteknek is? Producelést workshopokon, tanfolyamokon tanítanak. Hegedülni, gitározni, zongorázni hol tanuljak? Magántanár az egyetlen lehetőség?
Olyan zeneiskoláról, ahova kezdőként, komolyabb zenei és hangszeres ismeretek nélkül jelentkezni lehetne, nem tudok.
Igen, magántanár lesz a megoldás. Illetve a zene elméleti hátterével elkezdhetsz ismerkedni már tanár nélkül is.
Vannak olyan zeneiskolák, ahol foglalkoznak felnőttekkel is. Annyi a különbség, hogy a gyerekek 6-7 ezer ft körül fizetnek (nálunk ennyi a teljes árú,kedvezmény nélkül) térítési díjat egy félévre, neked asszem olyan 38-40 ezer körül van /félév(intézményenként eltérő).
Ez a zeneiskola.
Aztán van a zenész OkJ vagyis most még így hívják, arra hangszeres/énekes tudással lehet felvételizni. Van olyan,hogy klasszikus zenész okj, szórakoztató zenész okj, egyházzenész, népzenész stb.
Tehát elég sokfajta irány van. Hobbi szintre a legjobban egy olyan zeneiskolával jársz,ahol foglalkoznak felnőttekkel is. Anyagilag jobban jön ki,mint a magántanár, de az sem rossz persze. Én ezt ajánlom, már csak azért is, mert hiába szeretnél osztályközösséget, a hangszeres oktatás egyénileg folyik minden intézményben.
A hangszeres oktatásban egyéni órák vannak.
A zongora fölöttébb magányos hangszer.
Ha olyat választasz amivel pl.tudsz zenekarban játszni akkor lesz társaság.
Ha könnyűzenét akarsz, akkor magántanár.
@9:
"A zongora fölöttébb magányos hangszer."
Márhogy melyik párhuzamos univerzumban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!