Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi van akkor, ha bármibe...

Mi van akkor, ha bármibe kezdtem mindig megkaptam, hogy "nem nekem való"?

Figyelt kérdés

Egyetlen egy olyan területet sem tudok mondani, amivel kapcsolatban tényleg pozitív és bíztató, ösztönző véleményeket kaptam volna. Egyet sem. Bármibe kezdtem, bármit próbáltam ki vagy bármilyen ötletem, esetleg már tervem volt, mindig szóról szóra ugyanazt a reakciót kaptam: nem neked való. Mindig!

Jártam rajz és festészet tanfolyamra, ahol megkaptam, hogy tehetségtelen vagyok, nincsen hozzá érzékem, túl logikus és földhözragadt a gondolkodásom, nem vagyok művész típus, nem értek hozzá, nem nekem való. Jártam lovagolni, ahol megkaptam, hogy béna vagyok, nincsen hozzá érzékem, nem értek az állatok nyelvén, sosem tanulok meg lovagolni, nem nekem való. Jártam nyelvtanfolyamokra, ahol megkaptam, hogy nekem nincsen nyelvérzékem, sosem fogok megtanulni normálisan egy nyelven sem, felesleges nyüglődni vele, nem nekem való. Emelt matematika tagozatos voltam a gimiben, ahol megkaptam, hogy nem elég "matekos" a gondolkodásom, inkább művészlélek vagyok, biztos humán beállítottságú vagyok, nem elég gyors az észjárásom, nem nekem való. A gimi végén volt egy pályaorientációs foglalkozásunk, ahol megkaptam, hogy a gazdasági szakok nem nekem valók (mert én nem lennék elég pontos és precíz, túl művézsies és kreatív vagyok, unnám, nem menne) és az egészségügyi és pedagógus szakmák sem nekem valók (mert nem vagyok elég empatikus, nem értek az emberek nyelvén, nem vagyok segítő típus). Nyelvszakra mentem, ahol ugyanúgy csomószor megkaptam, hogy nem nekem való a képzés (nem vagyok elég kommunikatív, nem vagyok elég kreatív, nem vagyok elég szabados és bátor vagy éppen ennek az ellenkezője). A szakmák pedig kapásból kiesnek, mert nincsen velük tapasztalatom, sosem csináltam magamtól semmi ilyesmit és nekem nem menne, nem nekem való.

Szóval a konklúzió tulajdonképpen az, hogy nekem semmi sem való. Semmi! Miközben egyébként meg tök jó jegyeim voltak mindig, mindig próbálkoztam és igyekeztem, mindig szorgalmas voltam és törekedtem magamhoz képest jól teljesíteni. Több mindent ki is próbáltam, hátha menni fog vagy végre találok valamit, ami nekem való... Én magamon őszintén nem érzem, hogy mégis mennyire megy vagy mennyire jó. Viszont az nagyon elveszi a kedvem, hogy tényleg mindenről csak le akartak beszélni és mindenre azt mondták, hogy inkább felejtsem el vagy hagyjam abba, mert nem nekem való.

2020. júl. 18. 17:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Elég negatív lehet a környezeted:(

Amúgy ez hülyeség, pl a lovaglás. Én 10 éve díjugratok, az elején nekem se ment, estem keltem a pályán, de nem adtam fel, csak gyakorlás kérdése.

A többi is f*szság, már bocsánat. Ne hagyd, hogy befolyásoljanak! Ha valamit szeretnél csinálni, akkor csináld. Persze bizonyos határokig. Ne hagyd, hogy lebeszéljenek róla, mutasd meg nekik, hogy elszánt vagy.

Persze nem érthetsz mindenhez, de olyan sincs, hogy semmihez ne értene valaki. Szerintem csak nem a megfelelő helyeken próbálkoztál, pl a helyedben elmentem volna másik nyelvtanfolyamra, ahol normálisak és segítenek. Meg mégis honnan a halálból tudná bárki is, hogy nem neked való egy gazdasági szak? Amíg nem dolgoztál ilyen területen, ezt senki se tudhatja.

Konklúzió: Ne légy ennyire befolyásolható, tarts ki a céljaid mellett!

2020. júl. 18. 18:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát valami nagyon rossz oktatókkal hozott össze a sors persze én is kaptam ilyeneket hogy egy semmire kellő vagyok még az érettségid se lesz meg de azért jókat is mondtak ennyire sose volt negatív nekem a környezetem, amúgy most meg már egyetemen vagyok gazdasági szakon ahol eddig semmi rossz nem hangzott el senki szájából.

Amúgy ilyeneket nem kéne alkalmazni ilyen helyeken mert tönkreteszik az ember lelkét és maradandó érzelmi sérülést okoznak ezzel. De amúgy ezekkel nem kell foglalkozni csak csinálni kell amit úgy gondolsz hogy tudsz és majd meglátod hogy menni fog.

2020. júl. 18. 19:03
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg rossz ha midenre ez a válasz, hogy nem neked való de attól még létezik az a dolog, hogy valami nem valakinek való. Tehát meg kell keresni, hogy mi az ami tényleg nem neked való és mi az amire csak mondják.
2020. júl. 18. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!