Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szakma vagy diploma inkább?...

Rayli kérdése:

Szakma vagy diploma inkább? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ti melyiket ajánlanátok? Ti nektek szakmátok vagy diplomátok van?

Elég nagy a nyomás felém, hogy mindenféleképpen kell egy diploma, de azt se tudom 19 évesen, hogy mit akarok csinálni. Gondolkodtam azon, hogy csinálok diplomát, utána azon hogy inkább szakmát. Egyik nap öltönyös ember akarok lenni, másik nap szakember. 3 dolog van ami érdekelne, a Területi Képviselő, a Pénzügy Számvitel és az Építő ipar, azon belül is a Szobafestés. Ezek mind OKJ képzések. Leginkább ami érdekelne az az építőipar, de elveszi a kedvem, hogy amikor itthon csinálgattam pl a homlokzatot, akkor nem úgy sikerült ahogy akartam stb(nyilván van köze ahhoz, hogy soha nem csináltam még ilyet előtte) meg az, hogy azt mondják, hogy nem bírnám, nem nekem való, pedig tökre élveztem az egészet amikor épp csináltam.

2020. júl. 16. 13:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Pénzügy-számvitel.

Egyértelműen.

Aztán vakolhatsz hobbiból, amíg fizikailag bírod.

2020. júl. 16. 13:23
 2/6 A kérdező kommentje:
A probléma ezzel az, hogy kettes voltam matekból.. Lehet, hogy ha érdekelt volna akkor esetleg jobb is lettem volna. Nem tudom, félek tőle egy kicsit
2020. júl. 16. 13:28
 3/6 anonim ***** válasza:
95%
Nem értem, ha majdnem megbuktál matekból, akkor minek írod, hogy érdekel a pénzügy-számvitel???
2020. júl. 16. 13:41
 4/6 anonim ***** válasza:
97%

Ha még nem tudod mit akarsz, akkor előbb csinálj szakmát, az mindig jól fog jönni. Aztán ha szükségét érzed, akkor továbbtanulsz. Ha ugyanabban a szakirányban tanulsz tovább, mint ahol a szakmát csináltad, akkor még plusz pont is lesz a felvételinél.

Ha nem megy a matek, akkor miért ebbe az irányba szeretnél menni? Én emögött valami szülői elvárást vélek felfedezni. :D

Azt csináld, amit szívesen csinálnál, ne azt amivel mások szerint sokat keresel. Illetve ha szeretnél olyan életet élni, hogy sok pénzed van, de utálsz dolgozni, akkor nyugodtan.

Az általad említett szakmák közül a szobafestőhöz nem kell matektudás. Mondjuk, ha érzel magadban potenciált diploma irányába, akkor a szobafestő nem lesz egy túl nagy kihívás.

Más dolgok nem érdekelnek? Vendéglátás vagy valami humán terület?

2020. júl. 16. 14:00
 5/6 anonim ***** válasza:
41%

"előbb csinálj szakmát, az mindig jól fog jönni. Aztán ha szükségét érzed, akkor továbbtanulsz"

Mert ha elmegy culágernek 5 évre, utána érezni fogja az erőt és önbizalmat, hogy többre is képes, mi?

Én nem támogatom, hogy valaki ötlet hiányában szakmunkás legyen. Az menjen, akinek esélye sincs többre. Ha kis eszed maradt még, továbbtanulsz!

2020. júl. 16. 14:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt azért hozzá tennem, hogy soha egy perce nem ültem le matekozni otthon. Nagy rá az esély, hogy ha foglalkoznék vele akkor elernek valamit
2020. júl. 16. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!