Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Már nincsenek ingyenes OKJ-s...

Már nincsenek ingyenes OKJ-s tanfolyamok?

Figyelt kérdés

Amik eddig voltak, most úgy látom mindegyik, legalábbis sok fizetős lett.

Esti, felnőtt képzésre gondolok.

Eddig az első megszerzése ingyenes volt.

2020. júl. 15. 15:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Dehogynem. Munkaügyiben kell érdeklődni. És amíg tanulsz, kapsz keresetpótló juttatást is, ami havi 80 ezer Ft nettó. Én is így végeztem el egy TB- és Bérügyintéző tanfolyamot.
2020. júl. 15. 15:58
 2/8 A kérdező kommentje:

És ezekre bárki mehet, nincsenek feltételei?

Gondolom regisztrálni kell

Most nincs munkám(egy éve, legalábbis bejelentett).

Mindenképpen szerettem volna tanulni munka mellett, de nem vettek fel eddig.

A kilépő papírjaimat nem kaptam meg. Így is tudok munkanélküliként regisztrálni?

A felmondásomat pedig nem találom, ez pótolható?

2020. júl. 15. 16:16
 3/8 A kérdező kommentje:

És te ezzel a Tb-ügyintéző képesítéssel el tudtál helyezkedni?

Ez lehet engem is érdekelne.

2020. júl. 15. 16:17
 4/8 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. Bárki mehet. Van, amihez csak 8 általános kell, van, amihez érettségi. Ezt a Munkaügyiben meg fogják mondani, ha szólsz, hogy tanfolyamra szeretnél jelentkezni. A legtöbb tanfolyamnál van felvételi, ami abszolút nem nehéz. Nekem is sikerült. Plusz ha utazni kell, a bérlet árát is megkapod. Viszont ha nem sikerül a vizsgád, akkor mindent vissza kell fizetni. Így nem árt tanulni is, mert van, hogy fél millákat kérnek vissza sikertelen vizsga és/vagy pótvizsga esetén.

Sajnos pont ezzel nem tudtam elhelyezkedni, de nem is baj, mert van másik állásom, amit most itthonról tolok home office-ban. Ahhoz jól jött a felsőfokú ügyintéző-titkár OKJ-m, amit viszont érettségi után a sulimban tettem le.

2020. júl. 15. 17:26
 5/8 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Kilépő papírt mindenképpen kell szerezned, mivel különben nem tudsz regisztrálni. Szükséges, hogy bizonyítani tudd, hogy az elmúlt min. 3 évben legalább 365 nap összefüggő munkaviszonyod volt. Olyan amúgy nincs, hogy nem adják oda a papírjaidat! Ez kötelességük, mikor kilépsz, vagy kirúgnak. A felmondás pótolható, hiánypótlás lesz beírva. Lesz 60 napod pótolni a papírokat.
2020. júl. 15. 17:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Az iskolarendszerű, 2 éves OKJ-s képzések mind ingyenesek.
2020. júl. 15. 17:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem tudom miért nem küldik ki, pedig már többször szóltam emiatt.És,ha nincs meg az egy év munkaviszonyom, akkor nem is regisztrálhatok vagy nem mehetek tanfolyamra?
2020. júl. 15. 17:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Én csak felmondást kaptam.
2020. júl. 15. 18:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!