Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Igaz, hogy a BGE-n a pénzügy...

Igaz, hogy a BGE-n a pénzügy számvitel sokkal erősebb mint az ottani átlag?

Figyelt kérdés
Pénzügy számvitelben erősebb mint egy BME pénzügy számvitel? Jobb a híre azon a szakon? Viszont más szakokon kevésbé erős mint a BME GTK? Mit láttok hírneve és eredménye alapján a pénzügy számvitel szaknak a BGE-n összehasonlítva BME BCE GTK?

2020. júl. 14. 15:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%
A BGE-n a legerősebb a számvitel, valamint a turizmus szak.
2020. júl. 14. 15:24
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
Nem igaz. Most le fog pontozni a legtöbb BGE-s, de nem ott a legerősebb. Jó képzést ad, de gazdasági képzésben a Corvinus viszi a prímet, utána szoros második az ELTE. A BME-n nem tudom, hogy mi a szitu, mert a legtöbb tanár átment az ELTE-re.
2020. júl. 14. 16:11
 3/11 anonim ***** válasza:
34%
2, nálunk van bge. Ég és föld a tudásuk a corvinusos hallgatókhoz képest. Tudom, mert mindkét helyről rendszeren vannak nálam hallgatók gyakorlaton. Olyan alapvető dolgokat nem tud néhány BCE-s mester, ami az okj mképesen azonnali bukás.
2020. júl. 14. 16:19
 4/11 anonim ***** válasza:
55%

A helyedben messze elkerülném a BGE-t. Ismerősök tapasztalata alapján: semmivel se nagyobb a színvonal, mint máshol, de cserébe totál inkorrektek. Például a levelezősök - mindenféle előzetes értesítés nélkül - együtt jártak az NKE-sekkel, akik meg mocskos mód összezártak (pl. külön FB csoport - nesze neked pezsgő hallgatói légkör). Később kiderült az is, hogy nem lesz ám lehetőség mindegyik specializáció indítására, az NKE-sek persze megszavazták a leghaszontalanabbat, az államháztartásit, így aki valami piacképesebbet akart tanulni, az jelentkezhetett át másik intézménybe (vagy ugyanott nappalira) - persze, miután több félévet már kifizetett nekik tandíj formájában.

Rendes szaknyelvi oktatás nem folyik náluk, viszont a gazdasági angol az a legnagyobb szórótárgy - összekeverik a színvonal tartását a szívatással.

Objektív tény: a BGE nem is egyetem, hanem "alkalmazott tudományok egyeteme", ez a cím pedig pusztán pár éve létezik. Hivatalosan ez valahol a főiskola és az egyetem közt helyezkedik el, de - szerény véleményem szerint - semmi értelme nincs azon kívül, hogy lehet mutogatni, milyen magas ma Magyarországon az egyetemek aránya a felsőoktatási intézmények körében. Praktikusan a BGE tehát nem más, mint ami mindig is volt: egy erős főiskola - se több, se kevesebb.

Corvinus-t vagy a nemrégiben létrejött ELTE GTI-t javasolnám inkább. (Utóbbin végeztem MSc-t: az órák és a jegyzetek színvonalasak, a tanári kar messzemenőkig felkészült, az ütemezés olyannyira jó, hogy nappali mellett is lehet főállású munkád; viszont a számonkérések lehetnének egy hangyányit nehezebbek.)

2020. júl. 14. 16:20
 5/11 anonim ***** válasza:
14%
A BCE telivan fideszes g.civel
2020. júl. 14. 18:35
 6/11 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

Én is pszk-s vagyok. Igen, sokat kell tanulni, kvázi szivatnak.

Én a kapott a tudással teljesen meg vagyok elégedve. Mellette gyakornok vagyok egy cégnél és jól felkészített a suli. Nem érzek igazán különbséget a sulik között.

ELTE-nek most indult először psz képzése, még senki sem tudja igazán pontosan, hogy milyen. Órarendre hallottam sokakat panaszkodni, hogy nagyon gázul vannak hirdetve a tárgyak, de amúgy a képzés színvonalára nem szoktak panaszkodni az ismerőseim.

BME elsősorban műszaki vonalon erős, gazdasági vonalon szerintem picit másodlagos, de ez se leher rossz.

Az ilyen üzleti képzésekben úgy is a gyakorlati tapasztalat lesz a döntő. Én azt választanám, ami a legközelebb van hozzám.

2020. júl. 15. 00:31
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én BGE PSZK-s vagyok, de én azt a nagyon nagy szívatást nem nagyon vettem még eddig észre. Esetleg egy minimálisat. Nem tudom miért kell az egyetemet egyből szidni, ha valaki nem elég jó az egyetemre. Vannak ott olyan buta hallgatók, hogy nem is tudom, hogy protekció nélkül hova fognak kelleni. Szerintem ők hordják le az egyetemet a legjobban. Pedig pont, hogy ők a hülyék. Számviteles tárgyaknál a vizsga előtt kiadnak mindig egy mintatesztet, és utána ugyanazt kell megoldani a vizsgán, csak más számokkal. Magyarán nem kell sok logika, csak emlékezet. Infon is ez van. Szerintem a "színvonal" miatt. Szaknyelv, néhány humán tárgynál már olyat is kérdeznek, amit nem adtak le. A statnál, ha a logikát nem érted, akkor nehéz lesz, itt nincs kiadott teszt előtte. Tesznek bele érdekes részeket is. De pl. vannak olyan humán tárgyak, ahol előre kiadják az összes vagy beugró kérdést, amikből pár db lesz majd a vizsgán. A legtöbb vizsgára PDF fájlokból kell felkészülni, aminél nem valami nagy a terjedelem (100 feletti dia nagyon ritka). Pár nap alatt fel lehet készülni egy min. 2-3 szintre. Ha meg szerencsés vagy még jobb, a tippelgetős dogák miatt. Sok beadandó, prezentáció van, amire pontot vagy jegyet lehet kapni. Na most ezekből az információkból, bárki leszűrheti, hogy kik járhatnak ide, ha ez nekik kemény. 🤣 Amúgy azt hallottam, hogy a Corvinus még könnyebb (ha igaz egyáltalán), akkor ott milyen lehet az a nagy számonkérés. 😂 Mérnökin is ez lehet bejutnak gyenge matek tudással, utána meg szidják az oktatást. Nem kell erőltetni, ami nem megy. Ha nem megy a reál, nem kell műszaki, gazdasági, informatikai vonalat választani. A kérdésre válaszolva pedig nem hinném, hogy annyira erős a pénzügy számvitel szak a magyar egyetemeken, de ezen a szakon a BGE-t mondják a legjobbnak, de nem tudom, hogy mire alapozzák ezt.
2020. júl. 23. 20:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja és amúgy az ügyintézés során érdekes nekem semmi gondom nincs. Eddig mindent a határidő előtt teljesítettem, ha írtam vkinek, mindig válaszolt. Az interneten fenn van minden közelgő esemény..... 21. század van.
2020. júl. 23. 20:41
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a kommenteket de már BME-s vagyok tök mindegy.
2020. júl. 23. 20:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Sok sikert! 🥳
2020. júl. 24. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!