Programtervezői alapképzésre így van értelme jelentkezni 342 ponttal?
Az a problémám, hogy az olyan tárgyak mint töri, magyar lehúzták az eredményeim. Sosem voltam belőlük jó, visoznt a matek, az angol meg az informatika területei jól mentek, azokból 4-es 5-ös voltam (matekból 4).
342 pontom lett, maximális többletpontokkal. Újraérettségizni/emeltezni nem szeretnék, tudom, hogy nem lennék képes rá.
Mindig érdekelt az informatika, azon belül a programozás, pythont használom hobbi szinten, suliban pedig C#-ot használtunk de ezt már egyáltalán nem használom. Mondhatni egy álmom, hogy programozó legyek...
Így lenne értelme továbbtanulni programtervezőnek?
Megnéztem mindkettő egyetemnek a múlt évi ponthatárait, azok alapján mindkettőre jó esélyekkel indulsz, mindkettő egyetemen kevesebben jelentkeztek és jelölték első helyre a szakokat.
Ha úgy érzed tényleg érdekel ez a szak, megnézted a tanterveket, akkor szerintem mindenképpen van értelme.
A lényeg, hogy tanulj szorgalmasan, illetve akár már ezen a nyáron is készülj előre matematikából, hogyha kicsit tartassz ettől a részétől az egyetemnek.
Azok, akik 390+ ponttal tartanak a felvételitől valószínűleg az ELTE-re jelentkeztek, ahol magasabb pontszámok szoktak lenni, náluk ebből adódik az aggodalmuk.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!