Létezik ilyen mód? Nekem ez nagyon új és sehol sem találkoztam ilyen pontszámítási móddal.
Már több helyről hallottam a továbbtanulásnál számított pontoknál egy másik fajta módszert.
Létezik ugye a 3. és 4. év végi max 100 pont + érettségi átlag max 100 pont + két tárgy, amit a szakon kérnek százalékosan és ha az mondjuk 90% akkor 90 pont. Ez is lehet értelemszerűen 200 pont. [így kijön a 400] + 80 többlet pont.
Lehetséges még, hogy duplázzák az érettségi átlagot, ha az jobb a középsulis pontoknál.
Viszont én ezt hallottam:
X helyre akar menni az illető és oda két felvételi tárgy van: történelem és matematika. Azt mondta, hogy elég ezeknek az eredmény és kijön a 400 pont. Mondok egy példát
Töri: 90% -> 180 pont
Matek: 85% -> 170 pont
Ezeket összeadva kijön, hogy 350 pont. [a max 400-ból] Én ilyenről még nem hallottam és szerintem nincs is ilyen. Mit gondoltok?
Lehetséges még, hogy duplázzák az érettségi átlagot, ha az jobb a középsulis pontoknál
Ilyen nincs..olyan van, hogy mindent néznek, vagy csak 2 tárgyat, nézd meg a felvi kalkulátoron, a 2 felvételi tárgyad hívja érettségi pontnak, nem az összes érettségis tárgyad.
2 fajta van nem 3:
1.: mindent néznek
2.: csak a 2 felvételi tárgyad
Jahj gyerekek...Bírom mikor baromságokat írnak:) Akkor már inkűbb ne írnának semmit:(
Kétféle módszer van:
1. Amit te is leírtál. 11-12. év végi jegyek, érettségi átlag, két felvételi tárgy + többletpontok
2. Amit kérdezel: két felvételi tárgy duplázva + többletpontok
Olyan NINCS, hogy az érettségi átlagot duplázzák!! Ez a kettő van, másmilyen NINCS!!!
És nem a suli dönti el, hogy hogy számolja. Alapból úgy számolják, ahogy NEKED JOBB! Ahogyan több pontod jön ki!!!
Ha jól megírod, akkor elég, de azért állj inkább több lábon, nehogy koppanj! Készülj fel a többi tantárgyra is tisztességesen! Igen, ez a kétféle pontszámítási mód létezik, és azt számítják be automatikusan, amelyikkel jobban jársz!!! Ezért célszerű mindenre odafigyelni, hogy ne azon kelljen izgulnod, hogy az elrontott érettségid miatt nehogy ne vegyenek fel valahova! Csak hogy saját példával éljek, én végig duplázásra hajtottam (az általad emlegetett második pontszámítási módszer), azonban a matek érettségimet, ami felvételi tárgy, iszonyatosan elrontottam... a jelentkezésemet is sikerült elszúrnom, a tanulmányi pontjaimat nem számították be, így automatikusan duplázással számították a pontjaimat, és 20 ponttal rosszabbul jöttem ki... Szerencsére ez nálam nem számított, de ha ezen múlt volna a felvételim, valószínű egy ideje már ütném a fejemet a falba!
Ezen kívül, nem tudom milyen céljaid vannak, tudod-e biztosra mit szeretnél tanulni... ha csak annak a szaknak a két felvételi tantárgyára hajtasz rá, amit most szeretnél, és utolsó pillanatban meggondolnád magad, pont egy olyan szakra jelentkeznél inkább, aminek gyérebbül sikerült a felvételi tantárgyából az érettségid, akkor megint patt helyzetbe kerülsz... Érdemes nem csak a két érettségire készülni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!