Iskolák 20 évesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Szeptemberben leszek 21 éves, és sajnos csak 8 általánosom van, mert kirúgtak középsuliból, túl sok volt a hiányzás.

Szobafestő-Mázolóként tanultam, ebből 2 és fél évem van meg, tehát mondhatjuk hogy szinte a végén rúgtak ki.

Érdeklődnék, hogy esetleg van -e ingyenes érettségire lehetőségem? Vagy esetleg befejezni azt a fél évet, ami kimaradt? Azóta leginkább napi bejelentéssel dolgozok, rá kellett döbbenjek, hogy 8 általánossal én nem tudok leélni egy életet.(Leginkább a 130-140 ezer forintos nettó fizetések miatt) és ha lépni akarok, még most kell, talán így könnyebb. Mit tanácsolnátok? Tudom, be kellene fejezzem azt a kicsit a festőből, viszont segédmunkásként dolgoztam benne, és nagyon nem olyan, mint amit elképzeltem.. itthon egyáltalán nem fizetik meg őket sem. (Segédmunkásként annyit kaptam, mint akinek megvan a papírja, 800Ft-os órabért.)

2020. júl. 10. 17:26
 1/8 A kérdező kommentje:
Nameg ugye arra kellett rádöbbennem, hogy valóban szeretnék -e az úgymond csicskás lenni, aki visz ezt, visz azt, sírokat takarít, hasonló. Álmodoztam autóról is, de 140-es nettóval mégis mennyi értelme van..? Kb semennyi. Vagy esetleg marad az OKJ, de jövőre az is megváltozik, fogalmam sincs, hogy mire.
2020. júl. 10. 17:28
 2/8 anonim ***** válasza:
3%
Örülj, hogy 140 nettót keresel. én diplomásként nem kerestem annyit.
2020. júl. 10. 17:46
 3/8 anonim ***** válasza:
98%

Beírod a googleba, hogy esti gimnázium + lakóhelyed. A hozzád legközelebbi sulit felhívod (ne alapítványit, hanem állami fenntartásút) a következő szerdán és elmondják mit kell tenned.

Készítsd elő a bizonyítványaidat is!

2020. júl. 10. 17:48
 4/8 anonim válasza:
62%
Az OKJ-hoz is befejezett középiskola+érettségi kell.
2020. júl. 10. 17:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Neem, úgyértettem az okj-t, hogy álláskeresőként okj képzés, ami 2 ingyenes. (Idén) utána több êves lesz
2020. júl. 10. 21:35
 6/8 A kérdező kommentje:
17:46 hogy lehetséges hogy diplomával sem keresel annyit..? Akkor nagyon rosszul nézelődsz szerintem
2020. júl. 10. 21:36
 7/8 A kérdező kommentje:
Szóval azt mondjátok hogy értelmesebb leérettségizni, mint azt a fél évet befejezni hogy meglegyen a szakmunkás bizonyítványom? (Tekintve, hogy nem abban fogok dolgozni)
2020. júl. 10. 21:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem azt is fejezd be, jó lehet még valamire. De érettségizz is le, igen.
2020. júl. 14. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!