BME vegyészmérnöki? Hogyan?
Idén felvettek ELTE BTK-ra, de egyre inkább kezd bennem megkérdőjeleződni az, hogy jól választottam-e. A lényeg, hogy arra gondoltam, hogy jövőre átmennék a BME vegyészmérnöki karára.
Viszont kémiát 10. osztályban tanultam utoljára, fizikát 11.-ben, bár mindkettőt anno ötösre tudtam teljesíteni. Nem vagyok matekzseni, de azért teljesen sötét se, 92%-os középszintű érettségit írtam belőle.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen háttérrel lenne esélyem a vegyészmérnökire? Esetleg valamiféle könyvet tudtok ajánlani, amiből kicsit fel tudnék készülni?
Ha valaki szívesen megosztaná velem a jegyzeteit, hogy tudjam, kb. mire számíthatok, azt is megköszönném :-)
Főleg a gyógyszervegyészet érdekelne. Ilyen végzettséggel mennyire lehet manapság elhelyezkedni? Nincsen túlképzés belőle? Milyenek a kilátások?
Vagy esetleg másik szakiránnyal nagyobb esélyem lenne munkát találni?
Eléggé össze vagyok zavarodva.. Előre is köszi a segítséget :-)
Köszi a válaszokat!
Első: miért gondolod ezt? Végül is van még egy évem, az alatt egész jó szintre felhozhatom magam, nem?
A kémia maga érdekel, hajlandó vagyok időt tölteni vele, szóval az elhatározással nincs gond.
Neked hogy megy, nagyon szenvedsz vele? Valami infót írhatnál róla, ha van kedved :-)
Ellenben: köszi a tanácsokat, megfogadom :-)
végül is átmentél? :)
én most állok érettségi előtt, én is hasonló cipőben vagyok mint te, közgazdasági suliba járok, és szinten 10-11.-ben voltak ilyen tantárgyaim utoljára, viszont nagyon szeretem a kémiát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!