Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME vegyészmérnöki? Hogyan?

BME vegyészmérnöki? Hogyan?

Figyelt kérdés

Idén felvettek ELTE BTK-ra, de egyre inkább kezd bennem megkérdőjeleződni az, hogy jól választottam-e. A lényeg, hogy arra gondoltam, hogy jövőre átmennék a BME vegyészmérnöki karára.

Viszont kémiát 10. osztályban tanultam utoljára, fizikát 11.-ben, bár mindkettőt anno ötösre tudtam teljesíteni. Nem vagyok matekzseni, de azért teljesen sötét se, 92%-os középszintű érettségit írtam belőle.

A kérdésem az lenne, hogy ilyen háttérrel lenne esélyem a vegyészmérnökire? Esetleg valamiféle könyvet tudtok ajánlani, amiből kicsit fel tudnék készülni?

Ha valaki szívesen megosztaná velem a jegyzeteit, hogy tudjam, kb. mire számíthatok, azt is megköszönném :-)

Főleg a gyógyszervegyészet érdekelne. Ilyen végzettséggel mennyire lehet manapság elhelyezkedni? Nincsen túlképzés belőle? Milyenek a kilátások?

Vagy esetleg másik szakiránnyal nagyobb esélyem lenne munkát találni?

Eléggé össze vagyok zavarodva.. Előre is köszi a segítséget :-)

2010. aug. 2. 11:53
 1/4 anonim ***** válasza:
én is vegyészmérnük vagyok, ha 10.be tanultál utoljára kémiát, akkor nem hiszem, hosz sok örömöt lelnén benne.
2010. aug. 4. 07:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Nézd meg a kémia érettségit közép és emelt szinten is. Nézegesd az "ötösöm lesz kémiából" c. könyvet, aztán ha úgy érzed, hogy menne akkor szerintem irány egy kémiatanár.
2010. aug. 4. 09:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Első: miért gondolod ezt? Végül is van még egy évem, az alatt egész jó szintre felhozhatom magam, nem?

A kémia maga érdekel, hajlandó vagyok időt tölteni vele, szóval az elhatározással nincs gond.

Neked hogy megy, nagyon szenvedsz vele? Valami infót írhatnál róla, ha van kedved :-)

Ellenben: köszi a tanácsokat, megfogadom :-)

2010. aug. 4. 11:00
 4/4 anonim ***** válasza:

végül is átmentél? :)

én most állok érettségi előtt, én is hasonló cipőben vagyok mint te, közgazdasági suliba járok, és szinten 10-11.-ben voltak ilyen tantárgyaim utoljára, viszont nagyon szeretem a kémiát

2011. szept. 20. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!