Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik gimnáziumba mennyen a...

Melyik gimnáziumba mennyen a lányom tovább?

Figyelt kérdés
Szolnok megyében élünk. A városban van egy gimnázium de nem főképpen oda akar járni. Majd az orvosira szeretne tovább menni ha le érecségizett és a megyében szeretne gimnáziumba járni. Az átlag egész jó (4,5) de nem tudja hova mennyen tovább. Tudnátok iskolákat mondani/linket róluk megadni. Előre is köszönöm!

2020. júl. 4. 14:27
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Varga vagy Verseghy a két legjobb választás a megyében.
2020. júl. 7. 10:19
 12/13 anonim ***** válasza:
66%
Nagyon sok ember helyesírási fordítónak képzeli magát...
2020. júl. 7. 10:26
 13/13 anonim válasza:
100%

Varga és Verseghy a legjobb választás... Agyamat eldobom, oda jártatok? Nincs jó választás, vargás voltam, a biosz és kémia tanárok nagyrészét ismerem, és örülök, hogy inkább humán beállítottságú vagyok, úgy vettem fel a faktokat. Nem voltam emelt bioszos, de három év alatt egy alap mendeli genetikát nem tanítottak meg nekünk, mert sokan voltunk, nem volt elég tanár, és nem tudták emeltre és középre kettészedni a csoportot, a tanárnak az emeltesekkel meg haladnia kellett, bár ahogy hallottam leginkább pletykálkodtak a heti plusz két órában is. Tőlünk senkit nem vettek fel orvosira, a jövő nagy reménységeinek kikiáltott tanulók hasaltak el brutálisan az érettségin. A Verseghyből ellenben ismerek olyat, akit felvettek, hát, nem a tanáron múlt, hanem a diák egyéni szorgalmán, hogy látástól vakulásig tanultak, külön tanárnál bioszt, kémiát, angolt, hogy a felsőfokú nyelvvizsga is meglegyen. Ha a lányodnak jó agya van és hajlandóak vagytok külön tanárt keresni, teljesen mindegy, hova megy, mert a Sipos Orbánból is fel fogják venni. Ha viszont nincs agya és szorgalma hozzá, nem segít a Varga vagy a Verseghy, csak feladja az egészet és megy bölcsészkarra vagy agrárra, láttam ilyet is, nem egyet, hogy az alap 280 pontot úgy kellett vért izzadva összekaparni. Vargás volt az illető. Nem ezen múlik, ebben az oktatási rendszerben meg főleg nincs jó választás. Nem tanulóbarát a Varga sem, akármennyire is állítják magukról, és nem járja át a Tiszapartit a keresztény erkölcs sem.

Viszont mindenképpen természettudományra fókuszáló tagozatra menjen, a Verseghyben a természetismeret ilyen, Vargában a biosz-kémia (itt még amúgy a kéttan is hasznos, legalább nyelvet tud majd beszélni, plusz ők kapják általában a legjobb tanárokat, de nem kifejezetten orvosnevelde), Széchenyiben a biosz-angol nem tudom milyen, a Tiszapartit nem ismerem.

2020. szept. 12. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!