Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Manapság megéri főiskolára...

Manapság megéri főiskolára menni, vagy nem ér semmit, csak az egyetem?

Figyelt kérdés

Egyetemre nem biztos hogy lenne elég pontom, ha jövőre emelnék a határokat ezért főiskolára gondoltam, de arról meg azt mondják nem ér semmit, mert csak egy oklevelet ad, nem pedig diplomát.

Mégis mihez kezdjek? A többletpontokat ki fogom maxolni amint meglesz a nyelvvizsgám, azaz akkor lesz kb 386 pontom felsőoktatási képzésre, alapképzésre ígyis csak 342 (mert követelt tárgyakat vesz előre, nem a legnagyobb %-okat).

2020. júl. 2. 09:14
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

#30 - 10:09

amint meglesz a nyelvvizsgám, szinte kimaxolom a többletpontokat. 90/100, hogy pontos legyek.

Újraérettségizni pedig biztosan nem fogok, isten ments :D Amik jól mentek azokból jó eredményt értem el, 60-90%-ot, amik nem, azokkal meg 40 körülit. Ezért is van csak 314 pontom, nyelvvizsgával lesz majd 342. Legalábbis a felvi szerint, ahogy megadtam neki minden adatot.

Szóval 342 ponttal gondolom majd felvesznek Szegedre (297 volt) vagy Debrecenbe (338 volt).

Hát, reménykedem, hogy tudok alapképzésre menni majd. Olyan tárgyaim lettek rosszak, mint magyar(3), töri(2). Ezutóbbi sosem érdekelt, sosem voltam belőle jó :D De a matekom meg az angolom, meg az infós tárgyam jó lett. Szóval ennek azért örülök.

2020. júl. 3. 10:25
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nem kell feltétlen belerokkanni a ponthajhászásba, ha tudod mi a cél és látod, hogy hány pont kell évről-évre oda(sokat biztos nem fog változni idén sem). A lányomat például az orvosira is felvették volna, annyi pontja volt, de minek?! Utána már nem számít sehol.
2020. júl. 3. 10:43
 33/38 A kérdező kommentje:
:)
2020. júl. 3. 11:13
 34/38 anonim válasza:
Én úgy oldottam meg, hogy elmentem dolgozni 1 évre (persze ezt a munkáltatónak nem mondtam) és ezalatt a szülőknél lakva, össze tudtam gyűjteni a pénzt a fizetős képzésre az ELTE-n. Így már szakmai tapasztalatom is lett a diploma mellé, mert szerencsére egy egész hasznos helyen tudtam elhelyezkedni. Itt csak annyi a bökkenő, hogy tényleg el kell határoznod magad, hogy tovább akarsz tanulni, mert nagyon kecsegtető lehet a munka világa.
2020. júl. 3. 15:15
 35/38 anonim ***** válasza:
Én nem látom, hogy bármilyen anyagi problémáról írna a kérdező. Nem a tandíj volt a kérdése.
2020. júl. 3. 15:55
 36/38 A kérdező kommentje:
Nem, inkább azzal volt a problémám, hogy a tanáraim is félrebeszéltek mint kiderült, mert főiskoláról beszéltek FOSZK helyett, és "kicsit" keverték a kettőt, én meg mivel nem értettem/értek hozzá így feltettem ide a kérdést hogy most mivan? :D Szóval erre választ is kaptam, sőt, többet is, nagyon jófej emberek írtak választ a kérdésemhez, többször is. Szóval tényleg köszönöm mindenkinek! :D Még a pályaválasztást is kicsit könnyebbnek érzem, mondhatom így, "biztosabb vagyok az utamban".
2020. júl. 3. 17:01
 37/38 anonim ***** válasza:
56%
Maradt még egyáltalán főiskola? Pár éve a nagy "alkalmazott tudományok egyeteme" hullám során szinte átnevezték még az utolsó sarki kis főiskolát is egyetemmé. Semmi különbség nincs már.
2020. júl. 5. 17:11
 38/38 anonim ***** válasza:
Van még azért...
2020. júl. 5. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!