Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tegyek (továbbtanulás)?

Mit tegyek (továbbtanulás)?

Figyelt kérdés

Most szeptemberben kezdem az utolsó évemet a középiskolában ami közgazdász szakirányú.Közgazdaságtanból és a hozzá kapcsolódó tantárgyakból elég jó vagyok.És mindenképp szeretnék hasonló dolgokkal foglalkozni az elkövetkezendő időben tehát vagy marketing szak , vagy PR (personal relations) vagy még a közgazdaság ágain belül valamelyik.Mindenképpen ezzel szeretnék foglalkozni mivel nagyon érdekel és szeretem is(:

Viszont azt nem tudom hogy mikor végzek a fősulival akkor milyen munkalehetőségek tárulnak elém vagy ha egyáltalán el tudok helyezkedni saját szakmámban.

Mérnök semmiképpen nem szeretnék lenni pedig ahhoz van protekció 1 cégnél de nem...egyszerűen nem érdekel a mérnöki pálya.

Álláskereső rovatot böngésztem pár napja és azért nem kevesen keresnek marketing szakértőt vagy közgazdászt.

Mit tegyek? Fel kéne adnom az álmaimat?Vagy harcoljak?

A célom a leírt szakmák közül valamelyik vagy akár több is

Előre is köszönöm a válaszokat :)

2010. aug. 2. 01:03
 1/2 A kérdező kommentje:
Ja még az hozzá hogy nyelvvizsga angolból és németből (:
2010. aug. 2. 01:08
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell feladnod semmit, hisz te is látod, hogy van kereslet közgazdász szakemberekre, és téged ez érdekel.

De a közgazdász szakok között is van különbség, és az sem mindegy, hol végzed. A nemzetközi gazdálkodás és társai legyenek bár nagyon hangzatosak, valójában nagyobb a füstje, mint a lángja. Nem mondom, hogy munkanélküli lennél egy ilyen diplomával, de "karriert" nem ezzel építhetsz.

Tanárként és bankárként én a pénzügy és számvitel szakot ajánlom, lehetőség szerint a Budapesti Corvinus Egyetemen (régi Közgáz Egyetem). Aki innen kikerül, annak többé nem lesznek anyagi gondjai. Ha érdekel a pénzügy és a bankszakma, ezt ajánlom. Ha írsz egy privit, szívesen mesélek, hogy néz ki az életem 5 évvel a diplomám kézhezvétele után.

2010. aug. 2. 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!