Mi kell ahhoz hogy valaki óraadó lehessen?
Mostmár tudtommal nem óraadó, hanem oktató a helyes megnevezés. Illetve a szakoktatók már nem is bértábla alapján vannak fizetve.
Igazából bármilyen diploma elég hozzá, a lényeg hogy nem érettségiztethetsz, valamint nem taníthatsz közismereti anyagot, csak szakmait. Mint mondjuk programozás egy infós szakgimiben.
Egyébként most az újítás óta így legalább 40%-al többet lehet keresni oktatóként (óraadóként), mint eddig bértábla alapján.
Nem kell diploma hozzá/főiskolai végzettség.
Az én volt középiskolámban, karate dan diplomával volt óraadó az egyik testnevelés tanár, illetve cisco-t egy volt okj-s diák tanított aki az egyetemen csak tanuló volt. ( mondjuk ezek azért sok mindent emondanak .. )
#4-nek igaza lenne, de bejött egy új rendelet, hogy akinek van valamilyen szakirányú papírja, az taníthat. Ezáltal óraadó is lehet. Így maradok az álláspontomnál, minimum főiskolai végzettség.
Egyébként persze, eddig az óraadók is rendes tanárok voltak, csak valószínűleg olyan szakjuk volt, ami nem sok óraszámú, így nem alkalmazták adott intézményben őket teljes munkaidőben.
Szakirányú okj-kon pedig lehet tanítani annak, aki az adott szakmában végzett. Ha jól tudom, ehhez is el kell végezni közben a pedagógia szakot, de ezt már nem állítom biztosra.
Igen, inkább érdeklődj, de szerintem egy technikusi papírral nem oktathatsz.
Nem tudom milyen egészségügyi szakra jársz, de ha mondjuk ápolóra, akkor ha elvégzed a főiskolát, akkor oktathatsz okj-n ápolókat. (plusz pedagógia szak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!