Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi kell ahhoz hogy valaki...

Mi kell ahhoz hogy valaki óraadó lehessen?

Figyelt kérdés

2020. jún. 26. 16:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%

Mostmár tudtommal nem óraadó, hanem oktató a helyes megnevezés. Illetve a szakoktatók már nem is bértábla alapján vannak fizetve.

Igazából bármilyen diploma elég hozzá, a lényeg hogy nem érettségiztethetsz, valamint nem taníthatsz közismereti anyagot, csak szakmait. Mint mondjuk programozás egy infós szakgimiben.

Egyébként most az újítás óta így legalább 40%-al többet lehet keresni oktatóként (óraadóként), mint eddig bértábla alapján.

2020. jún. 26. 16:40
 2/11 A kérdező kommentje:
lehet hogy hülye kérdés és a diploma az kötelező feltétel?
2020. jún. 26. 16:41
 3/11 anonim ***** válasza:
56%
Minimum főiskolai végzettség kell hozzá.
2020. jún. 26. 16:58
 4/11 anonim ***** válasza:
56%
Butaságokat írtak az előzőek. Óraadó tanár az, aki megbízási szerződéssel tanít max. heti 14 órát iskolában. Tanári diploma kell hozzá.
2020. jún. 26. 18:36
 5/11 A kérdező kommentje:
Akkor én egy dolgot nem értek volt egyik iskolámba egeszsegügyibe fejes volt a korhazba nem tudok hogy lett volna tanari diplomaja csak egeszsegugyi de óraadó volt
2020. jún. 26. 18:39
 6/11 anonim ***** válasza:
61%

Nem kell diploma hozzá/főiskolai végzettség.

Az én volt középiskolámban, karate dan diplomával volt óraadó az egyik testnevelés tanár, illetve cisco-t egy volt okj-s diák tanított aki az egyetemen csak tanuló volt. ( mondjuk ezek azért sok mindent emondanak .. )

2020. jún. 26. 18:40
 7/11 anonim ***** válasza:

#4-nek igaza lenne, de bejött egy új rendelet, hogy akinek van valamilyen szakirányú papírja, az taníthat. Ezáltal óraadó is lehet. Így maradok az álláspontomnál, minimum főiskolai végzettség.

Egyébként persze, eddig az óraadók is rendes tanárok voltak, csak valószínűleg olyan szakjuk volt, ami nem sok óraszámú, így nem alkalmazták adott intézményben őket teljes munkaidőben.

Szakirányú okj-kon pedig lehet tanítani annak, aki az adott szakmában végzett. Ha jól tudom, ehhez is el kell végezni közben a pedagógia szakot, de ezt már nem állítom biztosra.

2020. jún. 26. 19:05
 8/11 A kérdező kommentje:
Na akkor mint hogy micsoda?Mert jelenleg csak egy technikumom van amit 4es re sikerült elvégeznem
2020. jún. 26. 19:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem érdeklődj az adott iskolánál, hogy milyen papîrokkal vesznek fel, az a biztos amit ők mondanak!
2020. jún. 26. 19:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen, inkább érdeklődj, de szerintem egy technikusi papírral nem oktathatsz.

Nem tudom milyen egészségügyi szakra jársz, de ha mondjuk ápolóra, akkor ha elvégzed a főiskolát, akkor oktathatsz okj-n ápolókat. (plusz pedagógia szak)

2020. jún. 26. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!