Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen eséllyel kerülök be az...

Milyen eséllyel kerülök be az alábbi BME-s kolleszokba ?

Figyelt kérdés
Szóval idén érettségiztem és viszonylag jól is sikerült (462 pont) és megjelöltem a Bme-n a KJK-n a járműmérnökit és a TTK-n a fizikát. Még nem döntöttem el melyikre menjek, még júli 9-ig van sorrenmodósítas. Az volna a kérdésem hogy vajon melyik koleszba jutnék be nagyobb eséllyel, a Kármánba vagy a Barossba ? Tudom hogy elsőéveseknél a szociális helyzet a nérvadó, de szerintetek ilyen tanulmányi pontokkal idén felvenének valamelyik koleszba ?

2020. jún. 24. 11:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez egy nagy tévedés, hogy elsőéveseknél a szociális helyzet a mérvadó, főleg hogy tényleg nagyon csórónak kell lenni ahhoz, hogy ne mínusz pontod legyen (vagy trükközni kell, pl. bejelenteni hogy a nagyszüleid nevelnek egy háztartásban)

Ennyi tanulmányi ponttal simán felvesznek bármelyik koliba.

2020. jún. 24. 12:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Előző válaszolónak igazat ír általánosságban, viszont be lett lengetve, hogy idén a pandémiára való tekintettel megfelezik a kollégiumi férőhelyeket, még meg látjuk, hogyan alakulnak a dolgok.
2020. jún. 25. 21:36
 3/7 anonim ***** válasza:
2: Ez nekem új. Hol hallottad?
2020. jún. 25. 21:58
 4/7 anonim ***** válasza:

#3: Az ELTE bejelentette, hogy a négyágyas szobák helyett kétágyasok lesznek a kollégiumaiban. Kérdés, hogy ez csak "magánakció" vagy általános rendelkezés lesz.

Kérdező, én a helyedben nem aggódnék, a te pontszámoddal szerintem bárhova bekerülsz, ez ne befolyásoljon (nyilván garanciát nem vállalok, elég extrém most a helyzet)! Amúgy a kettő közül én a fizikát választanám, de ez nagyon-nagyon halk mellékszál...

2020. jún. 25. 22:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Elolvasható valahol ez a hír, vagy ez belsős infó? :D
2020. jún. 25. 23:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, ELTE belengette, viszont több BME-s ismerősömtől is viszonthallottam, hogy ott is tervben van. Nem hivatalos információ, csak azért írtam, hogy ne érje a kérdezőt meglepetés, ha ez a forgatókönyv jönne ősszel.
2020. jún. 26. 12:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Index-cikk az ELTE megoldásáról: [link]

BME-ről nincs hasonló információ és más egyetem esetén sem ilyen lépésről, de közel sem elképzelhetetlen a dolog.

2020. jún. 26. 19:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!