Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 24 évesen érdemes lenne...

24 évesen érdemes lenne belevágni az egyetembe?

Figyelt kérdés

Informatikát szeretnék tanulni, csak attól félek, hogy le vagyok maradva azokhoz képest, akik most felvételiznek. ELTE IK vagy BME VIK játszana nálam. Az elszántságom megvan, most jutottam el odáig, hogy nyugodtan bele tudnék vágni. (Családi problémák miatt nem tudtam anno menni, akkor is erre a két egyetemre mentem volna)

24/F

2020. jún. 18. 22:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Fiatal vagy. Csináld! Nem a többiekhez mérten, magadhoz és az életcéljaidhoz mérten kell szorgalmasan, előre nézve csinálni és haladni. Mindig lesznek fiatalabbak és idősebbek is körülötted, jobbak és rosszabbak is szakmailag. Teljesen lényegtelen. Azzal foglalkozz, ami neked fontos, amit neked kell elérned ahhoz, hogy ott legyél, ahol lenni akarsz!
2020. jún. 18. 22:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerinted a ponthatárok idén hogy alakulnak ezen a két egyetemen?
2020. jún. 18. 23:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
24 éves az fiatal még :D. Nem ismerem a szakokat de ha ilyen 3-4 éves képzésre mész végzel 27-28 éves korodban. Hosszabb egyetemeken simán járnak ilyen korban még oda akár mesterre akár PhD-zni nem fognak kinézni az 100% +10-20-30 évvel idősebb korosztályt is bőven megleled ott.
2020. jún. 18. 23:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én 23 évesen kezdtem el a mostani szakomat, most már 24 éves vagyok, és most fejeztem be az első évet, nem sokkal a 27. születésnapom után lesz meg a diploma. :)

Eddig engem is zavart a dolog, de most, hogy az első év már megvan, úgy érzem, sínen vagyok, és megéri belevágni. Az évek úgyis el fognak telni, akkor nem éri-e meg hasznosan tölteni, és minél előbb belevágni? Én bátorítalak, nem tudom nappalin vagy levelezőn szeretnél-e tanulni, de levelezőn szinte csak idősebbek vannak, nappalin sem csak frissen a középiskolából kikerült diákok vannak, én nem érzem úgy, hogy kilógnék a sorból, az első félév/év után a többiek is megkomolyodnak kicsit, és csak azok maradnak, akik valóban odatartoznak.

Sok sikert!

2020. jún. 19. 03:46
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy csoporttársam 27 évesen kezdte el a 3,5 éves BSc képzést mérnökin. Ő már a 4. félévtől részmunkaidőben dolgozott, de a tanulmányaira kissé rányomta a bélyeget, kb minden 2-esre lett meg neki, néha becsúszott egy 3-as is.
2020. jún. 19. 15:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!