Gazdálkodás és menedzsment vagy pénzügy számvitelt érdemes elvégezni?
Én nemzetközi gazdálkodást végeztem, kb a kettő között van.
Van egy gazdmenes dimplomám is egy kettős diplomás program miatt. Szórakoztató volt de 3 évig nem tanulnám csak ezt.
Mesterre pénzügyre tervezek menni.
Ha penge vagy matekból vagy fizikából, vagy csak szimplán szereted, egyértelműen pénzügy, ha picit humánabb vagy, gazdmen, de ott is jónak kell lenned matekból.
Közgazdászként szerintem nem szabad csak ba-t végezni, ba+mester a minimum,abban érdemes gondolkodni és akkor 2-őt érdemes úgy összerakni. A gazdmenre azt mondják értelmes alapszak, a pénzügy ha nem vagy olyan jó, lehet picit nyűgösebb lesz, de hasznosabb is lehet.
A netto-t sajnos nem tudom, most kezdek én is dolgozni. Baromi nagy a szórás, és nyelvtudástól is függ, 200 és 400(!) között voltak a kezdő bérek még korona előtt szaktársaimnál, de igazából elmondható hogy aki nagyon 3 fölött kapott, már volt komoly szakmai tapasztalata és szerencséje is volt.
Ha TÉNYLEG mind a kettő érdekel akkor pénzügy (nem való mindenkinek) .Sokkal több álláshoz kérik közvetlenül és külföldön is értelmezhetőbb.
Az átlag 8 órás kezdő net 300k körül van multinál de ehhez az kell hogy előtte már legyen diák vagy intern tapasztalatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!