Megérné az egyetem számomra?
szerintem teljesen felesleges
én jártam félévet, de bohóckodás, ami a gazdálkodási szakokon megy
Sajnos elég gyenge a közgáz oktatás: a tanárok ugyan jók (legalábbis a jobb helyeken, mint ELTE, BME, Corvinus), csak a számonkérések elég gyengék, így sokan végeznek úgy, hogy kevesebbet tudnak az üzletről mint azok, akik diploma nélkül indítottak saját vállalkozást.
Viszont mégiscsak lenne értelme belevágni (legalábbis itt, nem Szerbiában):
- elszakadnál kicsit a családodtól, és ahogy te is mondtad, világot látnál, megismernél új embereket
- ha nem csak a minimumra hajtasz, tud adni az egyetem is pluszt, amit később, ha visszaköltöznél, tudnál kamatoztatni a családi vállalkozásban (magadtól valószínűleg nem mélyednél el se a számvitelben, se készletgazdálkozás matematikájában)
- az egyetemen megtanulsz tanulni, lényeget kiemelni hosszú szövegekből, szellemi állóképességed is fejlődne (legalábbis ha színvonalas helyre mész)
Jó választás lehet még valami mérnöki szak is, azok nehezebbek, de fejlődni is többet fogsz tőle. Van még a sokak által - teljesen jogosan - lehurrogott hibrid, a műszaki menedzser alapképzés - ez viszont neked pont jó lehet, hiszen már biztos helyed van a családi vállalkozásban, nem gond, ha mindenből csak egy kis szeletet kapsz.
Hogy mekkora az átfedés, azt nem tudom, de azért nem az ilyen lexikális dolgok dominálnák egy egyetemi tantervben, szóval emiatt nem aggódnék.
Ha van egy működő vállalkozás, akkor eseteben az egyetem nem a karrier, hanem a látóköröd kiszélesítése miatt érdemes. Illetve sok-sok emberrel találkozhatsz, kapcsolati tőke növeléséhez is nagyon hasznos.
Közgáztól kezdve a mérnökin át a műszaki menedzserig bármit érdemes elvégezni amivel a saját képességeid fejlesztheted.
Köszönöm a válaszaitokat!
Elfelejtettem amúgy említeni, hogy jártam 1 évet Biomérnökire, de annyira nem tetszett, az eredményeim amúgy nem voltak olyan rosszak, meg sikerült mindkettő kalkulus. De ennek aztán tényleg nem sok köze volt az üzlethez (nem is ez volt a cél akkor még), nem tudom hogy ez a műszaki menedzser mennyire hasonlíthat rá, mivel eléggé hasonló a tanterv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!