Szeretnék máshonnan is fizikát tanulni, ezért légyszíves ajánlanátok olyan fizika könyveket, amiből tanulhatok fizikát?
Ez talán furán hangzik, csak a jelenlegi fizika tanárom nem tanítja valami érdekfeszítően(pedig szeretem a fizikát és ettől függetlenül nincs a tanárral bajom). Szóval 9.-es vagyok, ezért ajánlhattok bármilyet!
Bármire vevő vagyok, írjatok le mindent. :D
(egyébként 5ös vagyok fizikából, de engem nem csak a jegy érdekel, mert a BME-re szeretnék tovább menni, mérnökinformatikus szakra)
(és jó lenne olyan, ami az alapoktól mutatja be a fizikát, vagy valami ilyesmi)
A válaszokat előre is köszönöm! :D
(Amúgy a fő kérdés megfogalmazásilag le van butítva, mert nem tetszett az algoritmusnak)
én is nagyrészt egyedül tanultam fizikát középsuliban, ezeket a könyveket használtam: a Mozaik kiadó tankönyveit főleg az alapok megértésére, szépen le van írva minden, jók az illusztrációk, példák. Talán egy kicsit magasabb szinten, bővebben mutatja be az elméletet, képletetek a Dr. Paál Tamás tankönyvei. Feladatokat netről néztem, illetve a Dér-Radnai-Soós kétkötetes feladatgyűjteményt nagyon tudom ajánlani! Minden középsulis témában rengeteg feladat van, a könnyebbektől, az egész nehezekig, megoldást is találsz benne, bár annyira nem részletezi.
Egyébként sok szórakoztató fizika könyveket olvastam és dokumentumfilmeket néztem (pl. már az olyan komolyabb témákról mint a relativitáselmélet).
Ha Radnai Gyula a szerzők között van, ne habozz. Az egyik legkiválóbb, tanár volt az ELTE-n fizikatanár szakosoknak tartott órákat.
Egyetemi tankönyv (volt), de elég jól olvasható a Budó-Pócza: Kísérleti fizika két kötete. (lehet hogy már csak antikvárban létezik)
Ha... mindenki így kezdte a hozzászólását, úgyhogy én is :D
Ha nem gond, hogy kb. száz kilós a könyv, és veszettül nagy és hosszú:
A fizika kultúrtörténete Simonyi Károlytól.
Magyar-töri szakos hallgatóként nem tudtam lerakni, se betelni vele.
Ez inkább tudományos ismeretterjesztő:
Michio Kaku - A jövő fizikája
Annyira jó ilyen kérdést olvasni, komolyan mondom, feldobja a napomat, hogy azon túlmenően érdekel a fizika, mint amit a tanárod mondani tud/akar róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!