Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy néz ki egy mesterképzés?

Hogy néz ki egy mesterképzés?

Figyelt kérdés
Hogy számítják a pontokat? Nehéz bekerülni? Itt már nem az érettségi alapján megy a felvételi. Ha 2016-ban érettségiztem és nincs emelt érettségim, akkor le kell tennem egy emeltet, hogy az alapképzés után mesterre menjek? Úgy tudom fel kell venni ilyen kreditpótló tárgyakat is. Összességében nehezebb, mint az alapképzés?

2020. jún. 9. 23:38
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
A pontszàmítàs egyetem és szakfüggő is. Van ahol a felvételi eredménye és a diplomajegy egyformàn szàmít, máshol a diplomajegy csak töredéke a 100 pontnak. (Annyi a max). Az is szakfüggő, hogy fel kell-e venni kreditpótló tàrgyakat. Milyen szakra akarsz menni? Hàtha aki oda jàr többet tud segíteni.
2020. jún. 10. 00:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Közgazdálkodás és közpolitika mesterre szeretnék menni, közigazgatás-szervező diplomával.
2020. jún. 10. 00:26
 3/7 A kérdező kommentje:
De az nem lesz baj, hogy nincs emelt érettségim? Vagy az csak alapképzésre vonatkozik?
2020. jún. 10. 00:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Neked nem kell emeltet tenned, mert már van diplomád és ebben az esetben kiváltja. A többire sajnos nem tudok válaszolni.
2020. jún. 10. 01:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A pontszámítás általában a BA diploma minősítése után kapott pontokból + a felvételin kapott pontszámból tevődik össze.

A mesterképzésbe való bekerülés feltétele az alapkézésben szerzett diploma, ez a felvételi teljesen független a felvételitől.

Kreditpótló tárgyak akkor kellenek, ha az alapszakos végzettséged nem számolható el teljesen a mesterképzés bemeneti követelményeként. Az adott szak ismertetésénél részletesen le szokták írni, hogy mely alapszakok számíthatók be teljes, és mely szakok részleges kreditértékkel. Így a szakok közt van átjárhatóság, de persze a józan ész diktálta határokon belül. Pl történelem BA-val nem fognak felvenni műszakis MA-ra.

Felvit és az adott egyetem honlapját nézegesd, hogy mik a mesterképzés bemeneti követleményei. :)

2020. jún. 10. 09:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
* ez a felvételi teljesen független az érettségitől (így a helyes, elírtam, bocsi)
2020. jún. 10. 09:17
 7/7 elistvan ***** válasza:
100%

Tanítói BA főiskolai diplomával tavaly jelentkeztem mesterképzésre egyszakos informatikatanári mesterre 2 évesre Nyíregyházára. Felvételi elbeszélgetés illetve a főiskolai diplomám érdemjegye számított illetve voltak plusz pontok (TDK helyezés, gyerekedet-egyedül neveled-e, van-e valamilyen fopgyatékosságod, nyelvvizsgák, beszámítható szakirányú OKJ végzettség...) Intézményenként változik gondolom, ki mire mennyit ad.

Felvi.hu-n meg az adott iskola oldalán érdemes utánanézni mit számítanak be. nekem még nem kellett emelteznem.

2020. jún. 10. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!