Szoftverfejlesztőként ér valamit az MSC diploma?
Diploma nélkül egy fejlesztő le van korlátozva. Korlátoltak a lehetőségeid és bizony sok helyen nem is tudsz elérni egy bizonyos posztot/rankot a diploma hiányában.
Rengeteg olyan személy megy egyetemre aki már elérte azt amit lehetett, csak hogy így a limitet lehessen kitolni.
Köztük van egy csoporttársam is, akinek 30+ év tapasztalata van, többek között az IBM-nek, NHS-nek és Cisco-nak is dolgozott, elég fényes pozíciókban. Két saját kisebb cége is van ami passzívan jövedelmez. Na ő még többet is elért amit lehetett végzettség nélkül. Mégis azt látta jónak, ha megszerzi a diplomát, mert miért is ne. Lassan 50 éves de még az MSc is tervei között van, mert pályát akar módosítani.
Szerintem ha lehetőséged van rá, nem is kerül sokba, akkor mindenképp jelentkezz BSc-re. Veszíteni nem tudsz vele, cserébe mégtágabb lehetőségeid lesznek.
Szerintem hosszabb távon megéri mesterdiplomát szerezned. Egyrészt a magasabb szintű állásokhoz, főleg nagy multiknál, azért elvárás az MSc. Vagy ha nem is elvárás, de a konkurenseid MSc-sek vagy akár PhD-sek lesznek.
De abban is van igazság, hogy rövidtávon a piac nem fizeti meg. Nem fogsz többet keresni kezdetben azért, mert van egy MSc-d. Tehát lehet, hogy érdemesebb először elmenni kicsit dolgozni, és esetleg majd egy specializált mesterszakra járni (data science, cyber security stb.). Vagy pedig egy MBA-re, ha gazdasági/vezetői skilleket szeretnél.
Én meg ezt cáfolnám: "Egyrészt a magasabb szintű állásokhoz, főleg nagy multiknál, azért elvárás az MSc."
Világéletemben multiknál dolgoztam, sose láttam ilyet. (Vagy nem ugyanarra gondolunk "magasabb szintű állások" alatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!