Milyen okj-ra menjek?

Figyelt kérdés
Érettségivel és 2 felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem (angol, német). Továbbtanulni nem szeretnék, így mindneképp valami okj-t tervezek letenni. Ti milyem szakmákat ajánlanátok két nyelvvizsgával?

2020. jún. 7. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:
97%

Igaz nem okj, de nem is egyetem.

Légiutas kísérő

2020. jún. 7. 11:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Idegenvezető
2020. jún. 7. 19:31
 3/5 anonim ***** válasza:
92%

Az OKJ is továbbtanulásnak számít. :D

Én a vendéglátást ajánlom. Ott elég jól jön a nyelvtudás és rengeteg az álláslehetőség.

Pincér, szakács, cukrász, barista, mixer... sok fajta van nézz körül! Itt tudsz nézni a szakmákról bemutató videókat: [link]

2020. jún. 10. 11:04
 4/5 VetDr ***** válasza:
100%

Ha vonz az irodai munka, akkor logisztikai és szállítmányozási ügyintéző OKJ. Ez elég erős szak az OKJ-k közül.

Viszont én azt mondom, hogy ha akarsz karriert, és pénzt keresni, akkor vagy légiutas kísérő, vagy egyetem és szerezz diplomát, a legkönnyebb szakon. Sok munkahely kéri a diplomát, de nem határozza meg, hogy pontosan milyet, csak ennyit kérnek: "Főiskolai végzettség". És erre mehet majdnem az összes fajta diploma. És a pénzed is és a lehetőséged is több lesz az életben. Én ezt az utóbbit választanám a helyedben.

2020. jún. 18. 15:29
 5/5 sevdiablo válasza:

Ez leginkább attól függ, hogy mi érdekel téged..

Nem tudom, hogy segít-e, de én a Grafikus OKJ-t fogom elkezdeni, de gondolkodtam a 3D Modellező és az Animációkészítő OKJ-kon is...

2020. aug. 12. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!