Milyen okj-ra menjek?
Igaz nem okj, de nem is egyetem.
Légiutas kísérő
Az OKJ is továbbtanulásnak számít. :D
Én a vendéglátást ajánlom. Ott elég jól jön a nyelvtudás és rengeteg az álláslehetőség.
Pincér, szakács, cukrász, barista, mixer... sok fajta van nézz körül! Itt tudsz nézni a szakmákról bemutató videókat: [link]
Ha vonz az irodai munka, akkor logisztikai és szállítmányozási ügyintéző OKJ. Ez elég erős szak az OKJ-k közül.
Viszont én azt mondom, hogy ha akarsz karriert, és pénzt keresni, akkor vagy légiutas kísérő, vagy egyetem és szerezz diplomát, a legkönnyebb szakon. Sok munkahely kéri a diplomát, de nem határozza meg, hogy pontosan milyet, csak ennyit kérnek: "Főiskolai végzettség". És erre mehet majdnem az összes fajta diploma. És a pénzed is és a lehetőséged is több lesz az életben. Én ezt az utóbbit választanám a helyedben.
Ez leginkább attól függ, hogy mi érdekel téged..
Nem tudom, hogy segít-e, de én a Grafikus OKJ-t fogom elkezdeni, de gondolkodtam a 3D Modellező és az Animációkészítő OKJ-kon is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!