Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha felhívom az egyetemet...

Ha felhívom az egyetemet ahova jelentkeztem, adhatnak infót a ponthatárról?

Figyelt kérdés
Az elmúlt évek növekedései alapján félek, hogy nem kerülök be, hogy ha felhívom a sulit akkor lehetséges, hogy adnak infót, hogy kb mekkora pontnövekedés várható idén?

2020. jún. 6. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A pontszam mindig a legkevesebb ponttal felvett tanuló pontszáma. Ha 20 hely van akkor a 20. Legjobb pontszám lesz a ponthatár mivel a 21.et értelemszerűen nem fogjak felvenni.

Az egyetem nem jós, hogy megmondja mennyi pontja lesz ennek az illetőnek.

Van egy küszöb pár szakon akit minimum el kell érni tehát ha mondjuk ez 300 pont akkor hiaba van a 10. Tanulónak 299 ok csak 9 embert fognak felvenni, de ezek a pontszámok már elérhetőek az interneten is mindenki számára.

2020. jún. 6. 18:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem. :/ Egyrészt július 9-ig, amíg lehet variálni a sorrendet, addig ők se tudhatják, csak tippelni tudnak. Másrészt utána se tartom valószínűnek, hogy akárkinek elmondják. Hacsak nincs ott valami bennfentes ismerősöd.
2020. jún. 6. 18:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
[link] Első vagyok, itt vannak a minimum ponthatárok
2020. jún. 6. 18:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudják megmondani, mert nem rajtuk múlik.
2020. jún. 6. 18:29
 5/6 A kérdező kommentje:

A szak ahova jelentkeztem az idei évben 328an jelentkeztek és 116an tették első helyre, a tavalyi ponthatár 328 volt, nekem ahogy számoltam valszeg 330 lesz ha jól sikerül a vizsgám, nagyon parázok😅😂

#1, #3 köszi az infókat, sajnos (vagy lehet inkább szerencse😅) az a szak amire jelentkeztem nem tartozik a népszerű szakok közé, így az nincs benne a listában :( 😅

2020. jún. 6. 18:40
 6/6 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ennyi ponttal meglehet. :) A szóbelik hiánya miatt pedig még simán lehet egy kb ötpontos csökkenés is.
2020. jún. 6. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!