Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » KÜLFÖLDÖN megéri ápolónak lenni?

KÜLFÖLDÖN megéri ápolónak lenni?

Figyelt kérdés

Ez a vágyam, de tudom, hogy itthon borzalmas ápolónak lenni, eleve voltam már kórházban és láttam milyenek a körülmények, másrészt hallom, milyen borzalmasak a műszakok, milyen túlzsúfoltság van, rengeteg emberre jut kevés ápoló, illetve hogy iszonyatosan keveset keresnek.

Nem azért van ezzel problémám, mert olyan hú de sokat akarnék keresni, mert akkor nyilván nem ápolónak mennék ígyse úgyse. Azért van ezzel gondom, mert nem akarom, hogy a rossz munkakörülmények kiöljék belőlem a munkám iránti szeretetemet, elhivatottságomat, és 35 éves koromra egy kiégett, elfáradt valaki legyek, akik rosszul van attól amit csinálnia kell.

Lehet ez önzőség, mert az itthoni betegek is segítségre szorulnak, de magamra is gondolnom kell, nem akarok beleroppanni, nekem is meg kell élnem és főleg szeretni akarom amit csinálok.

Tudom, illetve el tudom képzelni milyen egyéb nehézségekkel jár az ápoló szakma, tudom, hogy mindenképp nehéz és fárasztó, és milyen elhivatottság kell hozzá és ez bennem megvan szerintem. Nem riadok vissza azoktól a nehézségektől, amik mindenképp vele járnak, és tényleg szeretném ezt csinálni HA olyan körülmények között tehetem, hogy nem egy pokol az egész.

Mindenki lebeszél arról, hogy itthon ápoló legyek.

Ahogy látom külföldön van erre kereslet, legalábbis nem lehetetlen a dolog. Ezért arra gondoltam, hogy elvégezném itthon a képzést, és aztán kimennék külföldre, ahol ténylegesen meg is becsülnék a munkámat. Két idegen nyelven beszélek elég jól, egy harmadikon most tanulok, gondolom így lennének lehetőségeim. Nem úgy képzelem el a külföldet sem persze, hogy akkor egy olyan helyen dolgozok majd, mint valami kórházas tv sorozatban, és majd minden mesés lesz, de értitek.

A kérdésem az, hogy ez így van-e? Külföldön tényleg jobban megéri, jobbak a körülmények, megbecsültebbek a dolgozók, rendezettebbek a kórházak?

Köszi a válaszokat!

2020. máj. 31. 14:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
2020. máj. 31. 16:22
 2/4 anonim ***** válasza:
88%
Megéri. Jók a körülmények, meg vagyunk becsülve, és a fizetés is jó.
2020. jún. 2. 08:13
 3/4 anonim ***** válasza:
33%
Ápoló vagyok 200 ezer a fizu ami nagyon kevés, de olyan pozitív ez a munka, annyi mosolyt es jószót kapunk a kiszolgáltatott betegektől akiken segítünk, hogy elfeledteti, hogy fizetes előtt már nemtudok a kenyerhez tejfölt venni, vagy dönteni kell az alberlet befizetése es a heti husagad között, ez van, ha nem szeretném nem csinálnám.
2020. jún. 25. 17:15
 4/4 anonim ***** válasza:
80%

Én is ápoló vagyok, külföldön.

A kórház jól felszerelt, tiszta, modern, a betegek hálásak a segítségért.

1 hónap alatt megkeresem az otthoni korábbi éves fizetésemet, olyan lakást bérelünk ami otthon már luxus kategóriának számít, ha vmi megtetszik, megveszem (legyen az ruha, laptop, okostelefon...nem kell részeltre venni vagx hónapokig spórolni), bevásárlásnál sem kell az árakat és akciokat figyelni. Ha csütörtökön kitaláljuk, hogy a hétvégét Londonban, Prágában vagy Rómában töltenénk, megtehetjük. Illetve azt is, hogy kiveszek 1 hónap fizetés nélküli szabit és bejárjuk ázsiát vagy az USA-t (nyilván most a korona miatt nem, de anyagi akadálya nincs).

Az első 3 hónap munka után a nulláról átszámolva forintba több mint 1 milla maradt a számlámon. Pedig nem fogtam vissza a költekezést. És én csak 1 ápoló vagyok, akinek otthon minden fillért be kellett osztani, esély nem volt saját hitelmentes lakásra vagy komolyabb utazásra. Életem legjobb döntése volt külföldre jönni, habár a magyarországi munkahelyemet imádtam, nehezen hagytam ott.

2020. jún. 26. 11:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!