Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek ez a sok gyorstalp...

Szerintetek ez a sok gyorstalpaló programozó képzés, hogy befolyásolja majd az egyetemi IT képzéseket?

Figyelt kérdés

Most indulnak ezek a képzések és nagyjából februárra, mikor a delvételi jelentkezést le kell adni, addigra kiderül, hogy beválltak-e a képzések és talán a próbaidejük is lejár.

Ti hogy látjárok?

2020. máj. 26. 17:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Sehogy. Akit komolyan érdekel a téma, az vagy egy tisztességes (1+ éves) képzésre jelentkezik és beleteszi a pénzt és a napi sok-sok óra "melót", vagy elmegy egyetemre, gyakornoki képzésre, stb. Aki elbohóckodik a 8 hetes ingyenes pénzmosós képzésen, meg ellébecol hitelből egy 3 hónapos """"bootcampen"""" az nem fogja veszélyeztetni sem az egyetemi helyedet, sem az állásodat a jövőben. Ebben biztos vagyok.
2020. máj. 26. 17:52
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem felértékelődnek az egyetemi IT képzések, mivel rájönnek, hogy 3 hét alatt, 3 hónap alatt, de a fent említett tiszteséges +1éves képzés sem elegendő a piacra, arra, hogy felvételtől rövid időn belül termeljen is valaki az adott cégnek hosszútávon.
2020. máj. 26. 18:27
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Tényleg ismerek jó 1 éves képzést, igaz, csak 1-2-t, ahol tényleg komoly szint is van meg jó oktatók, nem csak múlatják az időt. Van ilyenről kollégám és komolyan jó. De nyilván ebbe ő is rendesen beletette a melót pluszban is. De egy-két ilyen képzés nem fogja megrengetni a több százas egyetemi szakokat, mesterszakokat, stb. Fel sem merül szerintem az, hogy bármi gond legyen az info karokkal. Mondjuk egy kis modernizáció nem ártana, legfeljebb ennyit talán hathatnának rájuk.
2020. máj. 26. 18:35
 4/11 anonim ***** válasza:
Utolsó: folyamatosan modernizálják őket.
2020. máj. 26. 18:40
 5/11 anonim ***** válasza:
75%
A 8 hetes ingyenes képzés csak előfeltétele a bootcamphez adott állami támogatáshoz, illetve a diákhitel plusz felveteléhez. Nyilván nem támogatná a kormány ezeket, ha nem lehetne velük elhelyezkedni (főleg hogy 1 millió felett van a tandíj). Az egyetem valóban elavult, felesleges szarral van tele. 1 évet jártam gazdaságinformatikára, és most a 2.évemet fejeztem be mérnökinformatikán. A szakmai tárgyakat megcsináltam, de a sok hulladék tölteléktárgy az életkedvem is elveszi. Szóval nekem is tervben van a bootcamp egyetem helyett. Ha megnézed a szoftverfejlesztői álláshírdetéseket, akkor láthatod, hogy a legtöbbhöz nem kell diploma. Tapasztalatot viszont mindenhol kérnek, szóval egyetemet végzett és mellette nem gyakornokoskodó/szakmában dolgozó ugyanott van, mint egy bootcampet végzett. Csak a bootcampen az az érdekük a szervezőknek, hogy elhelyezkedj hamar, így nagy esély-el benyomnak valamelyik partnercégükhöz. Ott szerzel 1 vagy 2 év tapasztalatot és onnantól már irreleváns a papír.
2020. máj. 26. 20:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, csak egy kérdés( nem kötekszem): jelenlegi tanulmányaiddal is felvesznek juniornak (szerintem, hiszen a szakmai tárgyak megvannak, meg a 2 félev már egy bootcamp idő kb.), és ott lenyomsz 1-2 évet, akkor nem felesleges a bootcamp?
2020. máj. 26. 20:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem adott annyi tudást az egyetem, amennyi szükséges lenne egy junior álláshoz. A bootcamp a pertnercégeinél felmérte, hogy pontosan mire van szükségük, így azt oktatják. Szóval jóval piacképesebb az ott megszerzett tudás, mint az egyetemi. A garantált álláslehetőség pedig megér annyit nekem, hogy elvégezzem a bootcampet.
2020. máj. 26. 20:36
 8/11 anonim ***** válasza:
93%

"Nyilván nem támogatná a kormány ezeket, ha nem lehetne velük elhelyezkedni "

Egyem a naiv szívedet.:D

2020. máj. 26. 20:53
 9/11 anonim ***** válasza:
81%

Igen, ezen én is jót nevettem most :D :D :D

Azon is, hogy garantált álláslehetőség... véletlenül sem nettó 170-ért egy állami cégnél 2 éves fix kötelező szerződéssel bug-vadásznak. Amikor ugyanez egy olyan képzésen, ahol nincs álláskötöttség és a magad ura vagy, elmehet 350 nettóig is. A felettes részt sem a suli teszi el, ó, bocsánat, azon keresztül állambácsi, á, de hogy :DDD

Tudod, nem vagyok egyetempárti feltétlenül. A tudásban hiszek és abban, hogy a megszerzés módja (egyetem, bootcamp, otthoni önképzés, stb.) mindegy. De azért érdemes megállni és végiggondolni, hogy mi van a dolgok mögött, amikor egy grínfokszot és társait megnézel. Mert hogy nem az empátia és jószívűség, hanem a pénz teremtette azt a szuper jó átképzési programot, abban biztos lehetsz. És ez nem az a pénz, amit te majd valamikor a távoli jövőben megkapsz fizetésként (ami vicc lesz), hanem az, amiből ők felhúzták a látszatképzéseket.

2020. máj. 26. 22:25
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

És akkor mi van, ha nem 300 nettó a kezdőfizetés? A tapasztalatszerzés fontosabb, mint a fizetés (első munkahelyen). Sokan gyakornokként is INGYEN melóznak egyetem mellett, csak hogy tapasztalatuk legyen.

300 nettó egy kezdőnek, aki semmit nem tud mert az egyetem egy elavult szar, ami alapdolgokat tanít. És még én vagyok a naív ... :'D Jól tippelem, hogy közötök nincs az IT szektorhoz, csak okoskodtok?

2020. máj. 27. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!