Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME üzemmérnökinfo szakon, ha...

BME üzemmérnökinfo szakon, ha a saját tárgyaim mellé felveszem a mérnökinfos tárgyakat is szabválként akkor ilyen módon 7 félév alatt hozzájuthatok a mérnökinfo bsc diplomához?

Figyelt kérdés

2020. máj. 26. 16:02
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Amúgy azt a következtetésed sem értem, hogy én mikor "hazudtam" azt ,hogy üzemmérnökinfor szakra járok. A kérdésből ez nem következik. Az volt a kérdés, ha FELTESSZÜK, hogy már bekerültem az adott szakra, akkor kaphatok e mérnökinfos diplomát valamilyen módon.(Az 1000000-s ajánlatom még életben van)
2020. máj. 26. 17:19
 12/21 anonim ***** válasza:

Nem, nem ez volt a kérdésed. Az volt a kérdésed, hogy ha jársz egy akármilyen szakra, akkor szerezhetsz-e diplomát egy másik szakról amire nem jársz.

Látom, hogy komplikált a számodra de próbád meg megérteni, hogy a válasz az, hogy nem.

2020. máj. 26. 17:23
 13/21 A kérdező kommentje:
De te nagyon hülye, most ugyanazt fogalmaztad meg mint én. Igen valóban az volt a kérdésem, hogy ha járok egy szakra(nem biztos, hogy így van csak tegyük fel!!!!!! ), akkor kaphatok e egy másik szakos diplomát, olyan szakon amire nem járok. Ami egyébként elviekben lehetséges, hiszen el tudnám fogadtatni a tárgyakat, azon a szakon amelyikre nem járok, de értem akkor ez gyakorlatban nem járható út. Amúgy elsőre is megértettem , már rég nem ezen vitatkozunk, ami a kérdés volt, de ezt már meg sem említem..
2020. máj. 26. 17:32
 14/21 anonim ***** válasza:
Igen... ezért mondtam, hogy romokban az oktatás, ha egy felsőoktatásban résztvevő hallgatóban ilyen retardált kérdés megfogalmazódik.
2020. máj. 26. 17:34
 15/21 A kérdező kommentje:
Minden szavaddal magadat hitelteleníted el. Ha az utóbbi kijelentésemmel egyetértesz, akkor azzal is egyetértesz, hogy elviekben lehetséges diplomát szerezni egy olyan szakról, ahova nem járok. Ebből meg egyesen következik, hogy nem "retardált" a kérdés. Lehet, hogy nagyon művelt vagy, de a logikai készséged minősíthetetlen. Amúgy nem tudom, tudsz e róla de az egyetemeken, ezért van fenntartva a kreditátviteli bizottság, aminek konkrétan ez a feladata..na mindegy..
2020. máj. 26. 17:41
 16/21 anonim ***** válasza:

Megismételtem hogy mit kérdezel, de ebből nem következik az, hogy bármivel is egyetértenék, úgyhogy az sem következik belőle, hogy nem idióta a kérdésed. Sajnálom, hogy alapvető következtetéseket sem vagy képes átlátni.

Hogy a "kreditátviteli bizottság" hogy jön ide azt szerintem te magad sem tudod megmondani, hiszen az alapkérdés még mindig az, hogy hogy lehet valaki olyan hülye, hogy megkérdezi, hogy kaphat-e bizonyítványt / diplomát egy olyan képzésről amire nem jár.

De tudod mit? KAPHATSZ! Neked meg fogják adni, mert olyan intelligens vagy!

2020. máj. 26. 17:46
 17/21 A kérdező kommentje:

Én ilyen embert nem nagyon engednék az utcára ,de akkor részletesen elkezdem leírni azt javaslom bontsuk két részre a vitát:

1)megfogalmaztam a véleményemet, köztük azt is, hogy elviekben lehetséges a szakváltás. Az volt a válaszod, hogy "igen". Ha egy több állítást tartalmazó véleménykifejtésre igennel válaszolsz, az azt jelenti hogy minden állítással egyenként egyetértesz. Ezt talán még te is felfogod. Jó akkor ez a része a vitának pipa.

2)Én azonos karon, azonos egyetemen szeretnék egy másik szakról is diplomát. Ha én azonos egyetem adott x karának a szakján felveszem egy x kar b szakjának bizonyos tárgyait(ami lehetséges elviekben),akkor a krediteket elméletileg el tudom fogadtatni. Azért tettem fel a kérdést, hogy megtudjam volt e erre gyakorlati példa.

2020. máj. 26. 17:57
 18/21 A kérdező kommentje:
Az is egy teljesen téves meglátás, hogy én nem járnék a másik szak óráira. Hiszen már az elején leszögeztem, hogy a másik szak minden tárgyát teljesíteném.
2020. máj. 26. 18:03
 19/21 A kérdező kommentje:
Ha meg azt állítod ez nem lehetséges, indokold meg hogy miért nem. Ha már itt egy órája hőzöngsz..
2020. máj. 26. 18:04
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem kapod meg azt a diplomát. Amikor felvételt nyersz egy képzésre és azt végigviszed tantárgyakkal, szabadon választhatókkal, szakdolgozattal, államvizsgával akkor annak a szaknak az oklevelét fogod megkapni.

Ha megcsináltál pár tantárgyat egy másik szakról és azt szeretnéd, hogy abból is legyen okleveled ahhoz ugyan olyan felvételi eljáráson kell résztvenni, mint bármilyen másik jelentkezésnél a kiszemelt szakra.

Nálunk voltak olyan, hogy ipari- és formatervező lánykák felvételiztek 1 év után gépészmérnökire, mert a képzés 70%-ban megegyezik és egyszerre csinálták a két szakot persze úgy, hogy az egyiken felvették a másik szakon meg akkreditálták a tantárgyat, mert ugyan az a tanár tartotta ugyan azokkal a követelményekkel.

Ha ez a terv és megcsinálod utána még mindig össze kell tenni a kezedet, hogy a kreditátvételen a tanár aláírja a lapot, hogy Te igen is teljesítetted, a tantárgy a tematikában 70-75%-ban fedi a mostani színvonalat stb.

Kétszer kell felvételizned egymást követő fél vagy 1 évben.

2020. máj. 26. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!