Hová menjek továbbtanulni, ha kutató szeretnék lenni?
Inkább kutató-fejlszető-feltaláló a pontos megnevezés.
Kreatív személynek tartom magam, szabadidőmben szeretek sci-fi történeteket írni, vagy csak random irreális "kütyüket", mutáns lényeket képzeletben megalkotni. Sajnos itt vége is a sztorinak, fogalmam sincs a használati tárgyak, technológiák felépítéséről, működéséről, de szerintem 17 évesen még pótolható ez a tudás...
Annyira a gépészet nem érdekel, inkább a természet-technológia kapcsolat, pl hogyan lehetne szintetikus húst előállítani.
Mindenképp valami mérnöki szakon gondolkodom, ahol lehet infót, biológiát és fizikát tanulni, meg persze elindulhatok onnan a kutató-feltaláló vonal irányába, még lehetőleg egyetem alatt.
Agrár: élelmiszermérnök, agrármérnök (majd specializálódsz)
Műszaki: anyagmérnök, biomérnök, környezetmérnök, molekuláris bionika mérnök, vegyészmérnök
Orvos és egészségtudomány: gyógyszerész
Természettudomány: biotechnológus, molekuláris biológus
Itt mindegyikben át fogod értékelni, hogy tényleg szereted-e a fizikát, biológiát (és a kémiát, főleg azt)... Viszont mindegyik olyan természettudományos alapot ad, amivel kutató lehetsz. Sőt, vannak laborjaik, saját kutatásaik, amikbe már hallgatóként bekapcsolódhatsz, ha komoly az érdeklődésed.
Egy jó tanács szerintem ,ha teheted külföldre menj tovább tanulni,mert itt Magyarországon nincs annyi lehetőség mint például Amerikában.
Komolyan mondom a legtöbb tudos itt Magyarországon el tud helyezkedni,de nem a diplomájának megfelelő szakirányon,de ha kimész Amerikába vagy hasolo helyekre akkor van esélyed.
Meterologus ismerösöm kettős álampolgár ,magyar,amerikai,és mondtam neki a helyében amerikában probálnák szerencsét mert Magyarországon kevés az esély ,de Amerikában rengetek.
Sok sikert kívánok neked.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!