Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van még esélyem valahogy...

Van még esélyem valahogy bejutni egy egyetemre?

Figyelt kérdés

Szakma utáni 2éves érettségire mentem. Nem voltak plusz tárgyaim, se 5érettségi tárgy (a szakmam az 5.)

De csak a túlélésre mentem, csak annyi kellett, hogy meglegyen a kettes, mert úgy voltam vele, hogy biztos nem megyek tovább, max valami okj. Szóval az össz átlagom évvégen 2,7,az érittségieim is 2esek (angolon kívül, az 4es). Így nagyon kevés a pontom, emeltet se tettem.

Azon kívül, hogy jövőre leteszek egy emeltet, hogyan tudnék pontokat szerezni, hogy legyen esélyem felvételizni?

2020. máj. 25. 12:37
 1/1 anonim ***** válasza:

Attól függően, hogy mit akarsz tanulni, újraérettségizel annyi tárgyból, hogy meglegyen a minimum pontod, és...

1. Elmész FOSZK-ra és onnan veteted át magadat BSc-re

2. Eleve fizetős szakra mész gyenge egyetemre (például Milton Friedman, Kodolányi stb.)

3. Olyan szakra mész, ahova senki nem akar menni, de többet ér a piacon mint a hírneve, például szociológia

... a fentiek valamilyen kombinációja.

2020. máj. 25. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!