Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Arra gondoltam hogy a nyáron...

Arra gondoltam hogy a nyáron megtanulok valami programnyelvet.Melyiket/melyikeket ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Programtervezőre megyek Szegedre de nem sok infót tanultam eddig.

2020. máj. 24. 10:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Első programnyelvnek sokszor a Python-t ajánlják, mert az könnyen tanulható, áttekinthető, viszont picit lassabb, de kezdők nem írnak olyan több száz soros kódot aminél ez számítana. Azonban azt inkább tudományos programozásra, machine-learningre, stb. használják. Programtervezőként nem tudom, mennyi hasznod lenne belőle, szerintem akkor már eleve olyan nyelvvel kellene kezdened, amire egyetemen is építhetsz. Ilyen nyelv, amit meleg szívvel szoktak még kezdőknek ajánlani, a Java. Én azt mondanám, ezt próbáld meg.
2020. máj. 24. 11:00
 2/4 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%

Ha még nincs konkrét terved, hogy mivel akarsz majd foglalkozni, akkor a C#-ot javaslom.

A lényeg, hogy angolul olvasgasd a tutorialokat, mert abból is tanulsz.

2020. máj. 24. 11:00
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. További véleményeket is meghallgatok.
2020. máj. 24. 16:59
 4/4 MLGuy ***** válasza:
100%

Ha proginfóra mész, akkor a C-t javaslom első nyelvnek, és úgy látom, ezt is fogjátok tanulni: [link]

Kezdd el pl. ezzel: https://www.youtube.com/watch?v=KJgsSFOSQv0

Én annak idején Kernighan-Richie A C programozási nyelv c. klasszikus könyvéből tanultam: [link]

... ma feltehetően a Head First sorozat C könyve jobb már, kezdd ezzel: [link]

Miért a C? Mert ez minden idők talán legsikeresebb (és ismételten legelterjedtebb) nyelve, elég alacsonyszintű nyelv, hogy pár olyan koncepciót megismerj, amelyeket a magasabb szintű nyelvek elrejtenek (pointerek stb.), és mert számos területen szükséged lehet rá később az életben.

Egyébként van logika a Python, Java, C# első nyelvként tanulásában is, de első nyelvként, főleg informatikusként a C egy nagyon jó nyelv. Másik jelöltem a Go lenne, de az egyetemen a C-t tanuljátok majd a jelek szerint.

2020. máj. 24. 17:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!