Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki segítene a pontszámítás...

Valaki segítene a pontszámításban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet hulye kérdés, de már nagyon összezavarodtam.

Ha van egy emelt érettségim ami 76% lett és egy közepem (másik tárgyból) ami 80 % lett akkor ez a két tárgy összesen hány pont lenne ha dupláznék?

Igazából azt nem értem ha az emeltet duplázom ami ugye 76% akkor az az 50 pont amit kapok erte az is duplázódik vagy az nem? Ha duplázódna akkor 252 pontot érne Csak az ekeltem? És ugy jönne hozzá meg a 2×80 pont? Ami osszesen igy 412 pont lenne? Vagy az emeltnek a plusz 50 pontja csak egyszer számít? Így akkor 362 pontom lenne.

Valaki kérlek elmagyarazna?

Előre is köszönöm

2020. máj. 22. 13:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Jól össze zavartál most. Szerintem hagyjad a rendszerre, mert majd a gép kiszámolja, hogy járnál jobban. (Duplázással nem mindig lehet jól járni)

Viszont szerintem az emeltért járó +50 pont nem duplázodik, akkor lehet +100 pontod emelt szintért, ha kettőből tettél.

2020. máj. 22. 13:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A plusz pont nem duplázódik!

(első tárgy + második tárgy %)*2 + plusz pontok.

2020. máj. 22. 13:42
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

(76+80)*2=312

Ehhez hozzájön az emelt +pomt, ami 50, tehát 312+50=362. Ha még van nyelvvizsgád, vagy OKJ vagy versenyeredmény pontod az is hozzáadódik.

2020. máj. 22. 13:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!