Kereskedelem-marketing szakosként melyik specializációt válasszam?
Bge kereskedelem marketingre járok, hamarosan szakirányt kell választanom a felsoroltak közül.
Érdekelne a véleményetek, hogy ti melyiket választanátok és miért, illetve ha valamelyik területen dolgoztok, leírnátok, hogy mit/miket csináltok, mik a tapasztalatok?
Digitális marketing
Kereskedelem
Kereskedelmi kommunikáció
Kereskedelmi logisztika
Marketingkommunikáció
Marketingmenedzsment
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!
Az első és legfontosabb, hogy soha senki nem fogja kérdezni a szakirányodat, így gyakorlatilag teljesen mindegy, melyiket választod. Én is BGE marketing szakra jártam, és bár eleinte beírtam a szakirányomat a CV-be, azóta már régen nem írom be és nincs jelentősége.
A másik legfontosabb, hogy kik tanítanak?! A digitális marketing jól hangzik, de ha olyan őskövületek tanítják, akik valójában soha nem csinálták üzleti környezetben, akkor nem ér semmit. Kérdezz utána, melyik szakirányon kik tanítanak!! És a szerint válassz.
Három, szerintem kerüld el a "kommunikáció" végződésű specializációkat. Túl sok kommunikációs szakember van a piacon, inkább specializálódj a marketing hardcore területeire.
Szakirányok szerint, a tantervek alapján:
Digitális marketing:
Digitális környezet
Digitális marketing 1
Digitális marketing 2
Digitális menedzsment
... ez jó lehet, ha tényleg olyanok tanítják, akik értenek hozzá. Ha nem értenek hozzá, akkor nagy mellényúlás lehet. Így ez lutri.
Kereskedelem:
Kereskedelmi egység létesítése és piaci bevezetése
Ügyfélkapcsolati menedzsment
Üzleti szimuláció
Kereskedelmi vállalati stratégiák
... ez se lenne rossz, de szerintem az ügyfélkapcsolati menedzsment alibi tárgy, az üzleti szimuláció dögunalmas (nekünk is volt), a másik kettő meg nem lehet annyira jó, hogy ezért megérje. Ezt dobd szerintem.
Kereskedelmi logisztika:
Kereskedelmi logisztika
Logisztika informatikája
Üzleti szimuláció
Ellátásilánc-menedzsment
... nem tudom ezt ki tanítja, de nekünk anno Komáromi Nándor, imádtam!!! A 3 tárgy is annyira jól hangzik, hogy emiatt még az üzleti szimulációt is végigunnám. :D Válaszd ezt!
Marketingmenedzsment:
Alternatív marketingcsatornák menedzselése
A piackutatás gyakorlata
Ágazati marketingmenedzsment
Marketingkommunikáció tervezése, reklámpszichológa
... komolyan nem tudom, hogy ezt mi alapján válogatták így össze :D de ez ettől függetlenül nem hangzik rosszul. Ha nem jönne be a logisztika, és a digitális marketing se, akkor menj ide.
A két kommunikációs végűt mondom ne válaszd, túl nagy a tolongás a piacon.
Szóval szerintem a sorrend:
1. Logisztika
2. Digitális marketing
3. Marketing menedzsment
... attól függően, hogy kik tanítják. Ha rossz a híre valamelyiknek, ugorj a következőre. :D
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!
Utolsó: nem olyan nehéz,legalabbis en a levelezorol tudok nyilatkozni..munka mellett tanulok, nagy tanulos sose voltam, szoval szerintem egy kis befektetessel siman teljesitheto a szak.. a matek lehet picit húzós, de a derivalason sok egyetmistanak tul kell esni:) illetve aki soha nem tanult szamvitelt, annak lehet okozhat pici nehezseget, de minden nagyon tanar fuggo..
Sziasztok!
Én is úgyanazon a szakon vagyok, esetleg tudnátok mondani frissebb infokat? Végül melyiket választottad, és mi a véleményed róla? Köszii:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!