Van itt olyan aki két nappali tagozatos egyetemi képzést csinál párhuzamosan? Mennyire birható? Hogy tudja összeegyeztetni? Vagy arra nagyon kicsi az esély hogy fel tudja venni úgy az óráit hogy ne űtközzenek?
Idei év szepetemberében kezdem az ElTEN a szociológia BA-t. Arra gondoltam ha nem lesz annyira vészes akkor jövőre elkezdeném az ELTE Ájk-on a politológiàt is. Ez esetben két külön kar között kellene ingáznom, ami igaz nincs messze egymástól, de mégsem egy épület, amin már múlhat hogy összeegyeztethetővé tegyem.
Tapasztalatok? Esetleg külön ezzel a két szakkal?
Szerintem a levelező szak sokkal megterhelőbb mentálisan, mintha bent ülnél órán és úgy értenéd meg. Ha meghallgatod élőben otthon már nem kell annyit elővenni. Nekem egyedül a statisztika jelentett mindig gondot.
Én két szakot viszek egyszerre, de külön kezdtem őket, az egyikkel egy (vagy másfél, még nem tudom) évvel később fogok végezni. Minden évben vannak óraütközéseim, 80% szeminárium, de az előadások tuti ütköznek (és ha jegymegajánlás van arról ugye lemaradok). Ha ilyesmi problémád van mindig írj az adott tanárnak, hogy te nem lógsz vagy alszol, hanem tényleg nem érsz rá.
Az egyik szakom anglisztika, a másik szociológia, utóbbin talán több az elmélet, idén szeptemberben kezdtem. Most vagyok másodéves angolon, két irodalmi előadásunk+ szemináriumunk is van, úgy szűk 40 tétel a két vizsga együtt, jelenleg nehéz helyzetben vagyok, de hál istennek gyorsan tanulok, meg szeretem is mindkét szakot. Legutóbb angolon pl. szociológiai szakirodalom alapján elemeztem egy könyvet/egy konceptust a könyvből és a tanárnak nagyon tetszett. Szóval ha mindkét szak azonos karon van, lehet ihletet, ötletet átvinni.
Most a távoktatás során ugye nem voltak óráim, rengeteg beadandó volt helyette, eléggé elfáradtam mentálisan. Angolon első és harmadik évben nagyon kevés óra van, simán befér hozzá még más. Csak ugye másodévtől minort kell választani, ami nekem a német. Jól tudok németül, de esküszöm, több baj van a minor szakkal, mint a két teljessel együtt :"D. Szóval ha nem lett volna távoktatás ebben a félében hétfőtől csütörtök estig fullban bent kellett volna lennem (reggeltől legalább este 6-ig szünet nélkül). Pénteken eddig egyszer volt órám, de abban a félévben viszont hétfőn meg nem volt. Szóval ha szeretsz tanulni és nem bánod, hogy szociális életed nem lesz az egyetemi órákon kívül, akkor vihető. Én például elég fanatikus, kutató személyiségű ember vagyok, nem igénylem, hogy órák között iszogassunk vagy bulizzunk. De nagyon nem mindegy, hogy milyen két szak. 22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!