Milyen szakot ajánlanátok annak, aki diplomata akar lenni?
Sziasztok! Ősszel kezdem a végzős évemet a gimiben és ilyesmi irányba szeretnék továbbtanulni, legalábbis az EU-s politika és gazdaság nagyon érdekel. Nézegettem a Felvit és a ponthatárokat, de nem jutottam közelebb a megoldáshoz.
Esetleg aki ilyen szakon vagy céllal tanul egyetemen, szívesen fogadom a tanácsokat üzenetben. Köszi!
Igazából bármilyet, nekem az egyik (TéT) szakdiplomata ismerősöm okleveles biológus meg valami közigazgatási vagy közgazdasági oklevele is van. Sokkal többet számít a nyelvismeret, együttműködési tapasztalat, a kommunikációs készség, a jellem, a büntetlen előélet, lakhely, egészségügyi állapot, jogosítvány.
Állásajánlatoknál is annyi szokott csak lenni, hogy "felsőfokú iskolai végzettség", ellenben van egy halom más kikötés.
Nemzetközi tanulmányokat nagyon sokan elvégzik, akkor már inkább jogász (mondjuk azt is, de mégis több meló, kicsit magasabb a munkaerőpiaci értéke, több lehetőség/ráépüléses képzés) és utána egy szakirányú továbbképzés
Andrássy Egyetemen úgy hallottam, hogy van valami nagy presztízsű diplomataképzés például
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!