Milyen lehetőségek vannak emelt biológia érettségivel? Melyik éri meg legjobban most?
esetleg még pszichológia, orvosi diagnosztikai analitikus
attól is függ mit szeretnél csinálni
mind a pedagógus mind az egészségügyi dolgozó tisztességes munkát végez, akárcsak az iparban vagy alapkutatásban dolgozó kutatók vagy a pszichológusok
én a pszichológiát vagy a biológus/bionika/biomérnök irányokat mondanám a legjobb választásnak, ha jó vagy bennük ezekkel jó állást lehet kapni, inkább cégeknél mindkét irány esetén, pl. egyetemen maradni nem annyira éri meg
mindkettő párosítva magasabb szintű nyelvtudással értékes tudna lenni külföldön is,
mindkettőben van lehetőség karriert építeni, ha ilyen ambícióid lennének
szerintem először az irányt érdemes megtanulálnod, hogy melyik tudományterületet tanulnád, és melyikkel töltenél el min 3, de inkább 5-5,5 évet az egyetemen
Pszichológiához nem kell kémia, egy biosz-angol páros is tökéletes pl.(sokakat tudok, akik így ezzel mentek). :)
orvosi diagnosztikai analitikushoz pedig szintén nem kell kémia, mert az nem orvos szak
az orvosihoz valóban kellene emelt kémia vagy fizika is, mivel csak biológia emeltet tesz a kérdező, így azt nem is írtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!