Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy lehet önköltségesről...

Hogy lehet önköltségesről államira átkerülni az egyetemen?

Figyelt kérdés

azt tudom, hogy jó átlagnak kell lenni, de pl.ha nekem jó az atlagom, tegyük fel 4,5 es önköltséges vagyok de az allamiak kozott is elerte minenki a minimumot pl.a 3as atlagot es igy nem kerulnek at onkoltsegesbe akkor hiaba jó 4,5os átlagom van nem sorolnak at? csak akkor ha van meguresedett? ill.h atsoroljanak kell valami kerveny vagy automatikus?

volt mar itt olyan aki önköltségesen kezdte es átsoroltak államira?

2020. máj. 7. 15:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én csináltam ilyet. Kérvényezni kell. Minél több kredit, annál jobb. Plusz el ke érni a meghatározott átlagot. Persze, csak akkor sorolnak át, ha van megüresedés.
2020. máj. 7. 15:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

1. Kérvény.

2. Minél több kredit és minél jobb átlag.

3. Valaki elveszíti az állami helyét.

Tegyük fel: ha az összes államilag támogatott hallgatónak éppenhogy 36 kredite lesz és (mondjuk 3,0 a limit) éppenhogy 3,0 lesz az átlaga, akkor neked már hiába van 80 kredited és 4,8-as átlagod. Ők lesznek a "jobbak" veled szemben.

Ráadásul idén nyáron csak azt vizsgálják, hogy kinek fogytak el az állami félévei, és kinek nem. Kredit és átlag semmit nem számít. Ezért idén százszorosan nehéz átkerülni fizetősről államira.

2020. máj. 7. 18:05
 3/4 A kérdező kommentje:
nekem inkabb a jövő év esedekes
2020. máj. 7. 18:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nehezebb átkerülni, de nem lehetetlen. Lemorzsolódás is mindig előfordul főleg nehezebb szakokon. Pl.műszaki
2020. jún. 22. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!