Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megtehetem, hogy egyetemen 0...

Megtehetem, hogy egyetemen 0 tárgyat veszek fel? Csak a diákigazolványért vagyok még beiratkozva.

Figyelt kérdés
Hiába vagyok piacképes mérnöki szakon. Túl nehéz nekem az egyetem. Pedig ez már a második szak, amit elkezdtem. Ha tudom, hogy soha többet nem akarok felsőoktatásba járni, akkor már valami hasznom is legyen az elpazarolt idő miatt. Szóval most úgy sincs átsorolás államiról fizetősre a járvány miatt. Szóval beiratkozva maradnék következő félévben is, de nem veszek fel tárgyakat, és nem passziváltatok. Így jár a diákigazolvány nem?
2020. máj. 6. 13:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mivel ha nem veszel fel tárgyat határidőig, akkor passzívra állítják a féléved.
2020. máj. 6. 14:10
 2/4 A kérdező kommentje:
És ha felveszek pár tárgyat, de nem teljesítem egyiket se?
2020. máj. 6. 14:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Aztán amikor kirúgnak jövőre, kifizettetik veled a féléveid árát. Szerencsésebb esetben csak kreditarányosan csinálja az egyetem, de akkor is lehet, hogy van egy minimum összeg (pl 30%-a az előirányzottnak), plusz még a nem teljesítésért a kreditbüntetések is. Nem hozza vissza az árát a diákigazolvany miatti kedvezmények összege.
2020. máj. 6. 14:37
 4/4 A kérdező kommentje:

150 napot kell dolgoznom minden elhasznált félév után a kiiratkozás után 2 éven belül, és akkor nem kell semmit fizetnem. Amúgy is dolgozni fogok, szóval nekem jó ez így. A kreditbüntetés meg nem olyan magas, hogy nem érné meg miatta a diákigazolvány előnyeit igénybe venni.

[link]

2020. máj. 6. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!