Megéri iskolát váltani, ha még két évem van?
Nem szeretem az osztályközösséget, meg azt, hogy túl szigorú suliba járok. Nem érzem magam jól a suliban, de a szakot szeretem, amire járok.
A másik suliba, ahová lehet, hogy átmegyek, nincs ilyen szak, csak ha felveszem fakultációnak.
Nem tudom, hogy mennyire éri meg. A másik suli nagyon szabad szellemű, ami tetszik, viszont nem vagyok egy társasági, bulizós ember.
Hatalmas dilemmában vagyok.
Ti mit tennétek?
Kedves válaszoló!
A szigorúságot nem tanulás szempontjából értem. Hanem olyanokra, hogy nem lehet körmöt festeni, hajat, nem lehet kb semmit csinálni, apró dolgokért is leszidnak, a másik suliban meg mindenki úgy néz ki ahogy akar, stb. De tanulás terén ugyanúgy erős, egyik legjobbnak mondják.
Pont a fentiekben említettem, hogy nem vagyok bulizós.
Mellesleg nem készülök egyetemre... de ki tudja még addig.
40 éves nőként csak annyit tudok mondani, hogy középiskolásként úgy kinézni, mint egy huszonéves, elég szánalmas. Persze néha körmöt festeni, vagy hajat oké, de sajnos a műszempillák, műkörmök, tetovált szemöldökök, póthajak korában már mindenki túltolja, a ti korosztályotok is, nagyon helyes, ha az iskola fellép ellene. A bulizásról meg annyi, ilyen fiatalon nem kell elkezdeni, mert akkor egyetemen még durvábban nyomjátok. Így is elég szánalmas,hogy általános suliban már dohányoznak a gyerekek, középsuliban ez természetes. Mikor én voltam gimis, a cigizők stikában nyomták messze a gimitől. A mai időkben meg a suli előtt már rágyújtanak a gyerekek. Alant egy cikk, hogy miért is nem kellene bulizni gyerekként:
A kérdésem továbbra sem erről szól.
Esetleg valaki más?
Válaszoltam, vagyis nem mennék át csak azért, mert a másik iskolában lehet festeni hajat vagy ilyenek ...
És ha nem vagy társasági ember, akkor lehet, ott sem fogod szeretni az osztályközösséget. Milyen szakra jársz amúgy?
Biológia, kémia.
Nem amiatt szeretnék átmenni, hanem mert nem érzem jól magam ott, illetve nem jó a közösség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!