Informatikai Rendszergazda technikummal hova tudok menni doglozni rendszergazdán kivül?
Elméletileg egyébként igen, lehetsz óraadó egy érettségivel és OKJ-val.
Ismerek is olyan személyt, aki egy informatikai szakgimiben tanít diploma nélkül, csak egy felsőfokú programozói tanfolyamot végzett az érettségi mellett. (Ez a programozói OKJ szak egyébként megszűnt, valahol a késői 90-es években létezett).
Viszont neki a tapasztalat kiváltotta a többit, ezért óraadó pozícióban adhat órát.
Bár eléggé lehetetlennek látom, hogy most azonnal taníthass egy középsuliban az OKJ-d elvégzése után. Valami tapasztalat minimum kéne, és akkor ilyen esti rendszergazda tanfolyamok oktatására lehet felvesznek ha nem találnak mást.
Egyébként az informatika bármely területén elvárt a diploma. Ha lenne egy (nem tanári) BSc infós diplomád is, akkor simán felvennének óraadónak sok suliba.
A jelen esetedbe azt tudom mondani, hogyha az OKJ-ddal akarsz elhelyezkedni, akkor olyan munkákat tudsz betölteni a rendszergazdán kívül, mint például a számítógép szerelés és karbantartás, esetleg eladó egy műszaki boltban, vagy akár a mediamarkt-ban..
De miért választottad ezt a szakot, ha rendszergazda nem akarsz lenni?
#3 "elég komoly szinten"
:DDDD
Mesélj még. Várj kitalálom, te is egy okj-s "informatikus" vagy.
Ha olyan komoly lenne ez az általad említett okj, akkor nem is tanítanának egyetemen sem az adatbázisokat sem a hálózatokat, szervereket, mert az okj mindent megtanít, nem?
Mondjuk nem tudom neked mit jelent az adatbázis, mert nem mindegy, hogy például mysql/sql vagy Microsoft Access. Mert az utóbbi gyerekeknek való. (Egy angliai egyetemi oktatómat idéztem az utolsó mondattal)
Meg azt a tényt se engedjük el, hogy ettől függetlenül a rendszergazda az nagyjából az utolsó előtti a sor alján az IT munkák között, megelőzve a számítógép szerelő karbantartóit. A fizetés meg kevés helyen ugri meg a minimálbért, ami nagyon érdekes, mert az elmondásod szerint minden nagyon komoly szinten tanultok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!