"Mi legyek ha nagy leszek? " Lehetőleg olyanok írjanak akik már főiskolára, vagy egyetemre járnak, ill. végeztek. (Szóval tapasztaltak)
most, hogy közeleg a döntés ideje...hát, szerintem még nem igzán közeleg, végülis még van kb két és fél éved, nem kell görcsölni, én most kezdem a 12.-t, még én se tudom, és sokan vannak még így...
szerintem kár ezen rágódnod, még van idő
Lány vagyok. És a bioszt "csak" annyira szeretem, hogy vérrel nem igazán dolgoznék...
Am meg nekünk 10 évvégén vizsga van, ami eldönti hogy miből vesszük föl a faktot. Tehát ha a vizsga 3-as v annál rosszabb, nem lehet a tárgyból fakultálni. Szóval ezért lenne fontos most ráálni a tantárgyra...
Már nem az, de ahova jársz, ott elég köcsög a rendszer szerintem. Már 10.-ben döntés elé kényszerítenek? Én 12.-ben döntöttem, és ott ismertem meg az NYME-GEO-t, ahol geoinformatikus szeretnék lenni. Ráálltam a matematikára, az informatika könnyen ment, és szeptembertől megyek oda. Én azt tanácsoltam volna, hogy majd 12.-ben végleg eldőlhet, de szerintem itt kezdj el nézelődni, mert így egy fokkal bonyolultabb a dolog:
Mindenképpen a saját belátásod szerint dönts, azt tanuld, amit szeretnél. Mindenesetre, én ajánlom a geo-t, mivel környezettannal is foglalkozik, de sok lesz a matematika. :)
Egy kis segítség:
alapképzés = főiskola
osztatlan = egyetem
mesterképzés = ez majd főiskola után, egyetemi szintre növeli a főiskolai diplomát.
egyetem 5 év, főiskola 3.5 +2 év mesterképzés, szóval nagyjából ugyanakkor végzel. Persze annyira én se értek ezekhez a dolgokhoz, mindenesetre sok sikert.
Alapkepzes-Bsc diploma (egyetemi) utan, szinten mehet mesterre, azaz Msc kepzesre, utana meg Phd.
Kedves elozo nem ertem, amit irsz...Te meg a Bolognai elott vegeztel, ugye?
Kerdezo, van a felvi oldalon egy palyaorientacios tanacsadasi jelentkezesre lehetoseg. Probald meg, de ha jol tudom mashol is csinalnak ilyet.
Amugy meg raersz meg es nem csak a fakultacion lehet felkeszulni erettsegire, az ne befolyasoljon.
Sok sikert!(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!