Diplomás ápoló vagy diplomás dentálhigiénikus? Melyik
éri meg jobban?
Figyelt kérdés
Dentálhigiéniára szeretnék idén bekerülni, de mostanában elbizonytalanodtam. Természetesen jobban élvezném ezt a munkakört mint az ápolóit, de félek sokkal nehezebb lesz munkát találni. Nem akarok abba a hibába beleesni, hogy a munkához keresem a várost, nempedig a városhoz a munkát. A legfontosabb számomra egy munkakörben a flexibilisség. Külső szemmel úgy látom, hogy ápolóként elméletileg akárhol találhatnék munkát, dentálhigiénikusként pedig már ez nem olyan biztos. Azon gondolkozok, hogy lehet jobban megérné ápolói diplomát szerezni, dentálhigiénikusként pedig elég egy okj-s képzés. Ti mit gondoltok? Megéri a dentálhigiénikus diploma ilyen szempontból?
Pár éve én is a dentálhigiénikus szakot néztem de szinte mindenki lebeszélni róla, hasonló ok miatt mint amit te is írtál.
Ahogy én észrevettem ez inkább külföldön keresettebb
2020. ápr. 24. 13:32
2/9 anonim válasza:
Az lemaradt, hogy szerintem az nem rossz ötlet, hogy diplomás ápoló plusz dentálhigiénikus okj :)
Ápolóként mindig lesz munkád! Itt is és külföldön is
2020. ápr. 24. 13:58
3/9 A kérdező kommentje:
Ha valaki esetleg tudja, kérem válaszoljon! A két szak közt mennyi az átfedés? Úgy tudom, hogy az első 2 évben ugyan azokat az apolozó tárgyakat tanulják? Ha esetleg úgy döntök, hogy dentálhigiéniából is diplomát akarok szerezni, akkor ugyan úgy végig kell csináljak másik négy évet? Ennek mi értelme lenne? A közös tárgyakból nem fogadják el a krediteket? Így tegyük fel 8 év helyett csak 6 évet kéne tanuljak?😓
2020. ápr. 25. 17:21
4/9 A kérdező kommentje:
Másik dolog meg, hogyha út közben gondolom meg magam, ebben az esetben mennyire lenne nehéz az átjelentkezés? Akkor is előlről kéne kezdjem az egészet? És újra ugyan azokból le kéne vizsgázzak?
2020. ápr. 25. 17:23
5/9 anonim válasza:
Nekem is ez a 2 tetszett. Végül egyik se, mert iden nem tudok szintemelőzni.
Előnyök szerintem:
Ápoló: mindig lesz munkád, külföldön jól megfizetik, jó msc képzések vannak hozzá, több területen dolgozhatsz.
Dentálhigiénikus: nyithatsz saját praxist, a magad ura lehetsz, nem kell éjszaka és hétvégén dolgozni, külföldön ezt is nagyon jól megfizetik.
2020. ápr. 25. 18:36
6/9 anonim válasza:
Magyarországon is jól megfizetetik. Lesz vele munkád és ha ezt élvezed jobban, ezt válaszd
2020. ápr. 25. 19:03
7/9 anonim válasza:
Most még nehéz elhelyezkedni a dentállal, de mi azt az infót kaptuk a tanárainktól hogy az okj-s klinika fogászati higiénikus képzés meg fog szűnni( amivel nagyrészt amúgyis csak asszisztensi munkát végeznél, így egyre inkább elfogadottak leszünk. Szóval igenis megéri elvégezni a dentálhigiénikus szakot szerintem. Anyagi szempontból szintén a dentál éri meg.
2020. ápr. 28. 17:30
8/9 Who owns my heart válasza:
Szia:) én is dentált írtam be idén. Szerintem igenis el lehet vele helyezkedni ha ügyes vagy és rátermett. Egyre inkább a prevencióra fog a hangsúly helyeződni, plusz a fogorvosok terhét kicsit "átvesszük". Másik előnye a szaknak, hogy egyedül is dolgozhatsz ( ergo maszekot nyithatsz). Nem fogok csodálkozni ha 5 éven belül majdnem annyi ponttal lehet bejutni mint a FOK-ra.:)
2020. ápr. 29. 15:10
9/9 anonim válasza:
8-as:
Biztos ugyanolyan nehéz lesz bejutni, mint orvosnak tanulni...Azért nem kell eltévedni a szakok között!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!