Ha 0 a terlatasom akkor lehetek villamosmernok?
Ha geometria feladatokrol van szo egyszeruen nem tudom megcsinalni hisz en nem latom at azokat a dolgokat amiket kellene.
Villamosmernokin mennyire van jelen a geometria,terlatas?
Általában külön geometria tárgy nem szokott lenni a villamosmérnökin, de vannak egyetemek, ahol a villamosmérnököknek is tanítanak műszaki ábrázolást, amely jórészt alkalmazott ábrázoló geometria. Nézd meg a célzott egyetem honlapján a tantervet.
Mindettől függetlenül sajnos a fő gond nem ez, hanem az, hogy a fizikai jellegű tárgyakhoz, például a mechanikához és különösképpen a villamosságtanhoz alapvető fontosságú a térbeli vektorgeometria megértése, térbeli vektorokkal való műveletvégzés. Látnod és értened kell például egy perspektivikus tankönyvi ábrán, hogy két vektor vektoriális szorzata merre mutat a térben. Ha középiskolás vagy, akkor szerintem tudod fizikából, hogy miről beszélek, mondjuk egy elektromos mezőben mozgó töltésre ható erő esetén. Ha egyáltalán nem látod át, hogy ezek a vektorok merre mutatnak a térben, akkor elég kis esélyed lesz a villamosságtan sikeres teljesítésére. De a gyakorlati tárgyakban is látnod kell, hogy például egy elektromágnesben, transzformátorban vagy elekromotorban az áram irányához képest milyen mágneses mező indukálódik. Enélkül meg vagy lőve. Remélem, nem keserítettelek el nagyon.
:D koszi a valaszt.
Nem keseritettel el :D
A hármasnak tökéletesen igaza van. Gyenge térlátással jöttem mérnökire (igaz, más szakra), és teljesen át tudom érezni. Szenvedés volt az ábrázoló geometria, a géprajz nem annyira, a CAD, a fizika 1 a rengeteg vektorfelbontásával. Az elektro a mi szintünkön (4 óra egy félévben), illetve a fizika 2 elment (eléggé nehezen láttam át azért, amikor át kell rajzolni az áramköröket), illetve a mechanika vektorfelbontásával is küszködöm.
Nem mondom, hogy nem lehetetlen (legalábbis egy anyagmérnöki), de nem voltak még elsőre az ilyen tárgyak mindig, magántanár kellett, türelem kellett és szorgalom. Az önbizalmam az egész egyetemtől elment. A maximalizmusból le kell adni ezeknél. A többiben lehetsz jó persze, ami erőt adhat. De lehet érdemesebb lenne neked utána nézni, hogy műszaki pályán belül merre lenne jobb a helyzeted. Én is azért jöttem anyagra többek között, mert tudtam, hogy a gépészről (mechatornika érdekelt) sírva menekülnék. Egyébként itt tudatosult bennem, hogy mennyire nincs térlátásom, egészen eddig fel sem fogtam, mert valamennyire ment a gimis geometria. Sajnos ezek a tárgyak alapvetően mindenkinek nehézséggel járnak az egyetemen. Legalábbis nálunk sokaknak nincs meg az ábrázoló, a fizika, a mechán meg a 70% amúgy is bukik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!