Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanítanak a turizmus és...

Mit tanítanak a turizmus és vendéglátás szakon egyetemen?

Figyelt kérdés
Milyen tantárgyak vannak? Milyen esetben érdemes oda jelentkezni? Milyenek ott a gyakorlatok?

2020. ápr. 19. 19:18
 1/3 anonim ***** válasza:
64%

Tantárgyak: [link]


Közgazdaságtan 1 2 2 Gy 6

1 VAAI0BA03 Vállalati gazdaságtan alapjai 1 1 K 3

1 INAG0BA06 Informatika és a világ (5) 2 2 Gy 6

1 AZAI0BA00 Az üzleti matematika alapjai (1) 0 2 A 0 felzárkóztató

1 INES0BA00 Informatikai készségfejlesztés (1) 0 2 A 0 felzárkóztató

1 TEAI0BA00 Természettudományos ismeretek alapjai (5) 0 2 A 0 felzárkóztató

1 IDTO0BA00 Idegen nyelvi felzárkóztató (5) 0 2 A 0 felzárkóztató

1 UZLV1BA03 Üzleti idegen nyelv A/1 0 4 Gy 3

1 GAAI0BA03 Gazdasági jog alapjai 2 0 K 3

1 TAAN0BB03 Tanulásmódszertan 0 2 Gy 3 szabadon választható

1 PRSE0BA03 Prezentációs készségfejlesztés 0 2 Gy 3 szabadon választható

1 NEKA0BA03 Nemzetközi tárgyalástechnika 0 2 Gy 3 szabadon választható

1 INIO0BB03 Interkulturális kommunikáció 0 2 Gy 3 szabadon választható

1 KAES0BA03 Karrierépítés 0 2 Gy 3 szabadon választható

1 FEAI0BA06 A fenntartható turizmus alapjai (5) 3 1 K 6

1 TEES1BA00 Testnevelés 1 0 2 A 0

2 GAKA0BA06 Gazdasági matematika (5) 2 2 Gy 6

2 KOAN2BA06 Közgazdaságtan 2 2 2 Gy 6 Közgazdaságtan 1

2 UZLV2BA03 Üzleti idegen nyelv A/2 0 4 Gy 3

2 KOAN0BA03 Környezet-gazdaságtan 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek

2 GAKA0BC03 Gazdaságpolitika 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek

2 GAJZ0BA03 Gazdaságföldrajz 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek

2 EUEK0BB03 Európai uniós ismeretek 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek

2 JOAN0BA03 Jogi igények érvényesítése a gyakorlatban 0 2 Gy 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek

2 SZNT1BA03 Szállodamenedzsment 1 (5) 0 2 Gy 3

2 GAEK0BA06 Gasztronómiai alapismeretek (5) 2 2 K 6

2 MAZA0BA03 Magyarország turizmusföldrajza (5) 2 0 K 3

2 TEES2BA00 Testnevelés 2 0 2 A 0

3 STAI0BA06 Statisztika és valószínűségszámítás alapjai (5) 2 2 Gy 6

3 PEAI0BA06 Pénzügyek alapjai 2 2 K 6

3 SZAI0BA06 Számvitel alapjai (5) 2 2 Gy 6

3 TULV1BA03 Turizmus-vendéglátás szaknyelv A 0 4 K 3

3 SZAS0BA06 Szállodai vendéglátás (5) 2 2 Gy 6 szakmai 1 Gasztronómiai alapismeretek

3 ETAN0BA06 Ételek és italok a vendéglátásban (5) 2 2 K 6 szakmai 1 Gasztronómiai alapismeretek

3 VENT1BA03 Vendéglátás menedzsment 1 2 0 K 3 Kereskedelmi vendéglátás

3 NAEK0BA03 Nagykonyhai vendéglátó gépek, berendezések 2 0 K 3 Intézményi vendéglátás

3 ETRA0BA03 Etikett, protokoll, viselkedéskultúra 0 2 Gy 3 Vendéglátó rendezvényszervezés

3 REET0BA03 Rendezvény-értékesítés (éttermi munka) 0 2 Gy 3 Vendéglátó rendezvényszervezés Gasztronómiai alapismeretek

3 NEJZ0BA03 Nemzetközi turizmusföldrajz 2 0 K 3 Utazás- és rendezvényszervezés

3 TEJZ0BA03 Településfejlesztés és regionális földrajz 2 0 K 3 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment

3 EGAS0BA03 Egészséges táplálkozás 2 0 K 3 Egészség-, sport- és ökoturizmus

3 EUON0BA03 European tourism policy and regulation 2 0 K 3 European tourism

4 UZKA0BB06 Üzleti statisztika (5) 2 2 Gy 6

4 UZIO0BA03 Üzleti kommunikáció 0 2 Gy 3

4 UZLV1BB03 Üzleti idegen nyelv B/1 0 4 Gy 3

4 GAET0BA03 Gazdaságtörténet 2 0 K 3 szabadon választható

4 SZIA0BD03 Szociológia 2 0 K 3 szabadon választható

4 PSIA0BA03 Pszichológia 2 0 K 3 szabadon választható

4 POIA0BA03 Politológia 2 0 K 3 szabadon választható

4 MUET0BA03 Művelődéstörténet 2 0 K 3 szabadon választható

4 SZNT2BA06 Szállodamenedzsment 2 2 2 Gy 6 Szállodamenedzsment 1

4 VENT2BA03 Vendéglátás menedzsment 2 0 2 Gy 3 Kereskedelmi vendéglátás Vendéglátás menedzsment 1

4 ELET0BA06 Élelmiszer- és italismeret (10) 2 2 K 6 Kereskedelmi vendéglátás (Ételek és italok a vendéglátásban)

4 VEEK0BA06 Vendéglátó éttermi és konyhai alapismeretek 0 4 Gy 6 Intézményi vendéglátás Ételek és italok a vendéglátásban

4 ELET0BA03 Élelmianyag-ismeret 0 2 Gy 3 Intézményi vendéglátás Ételek és italok a vendéglátásban

4 REIA0BA06 Rendezvénygasztronómia (termékismeret, ételkészítés) 0 4 Gy 6 Vendéglátó rendezvényszervezés Ételek és italok a vendéglátásban

4 RETE0BA03 Rendezvényszervezés elmélete 2 0 K 3 Vendéglátó rendezvényszervezés

4 UTES0BA06 Utazásszervezés 2 2 Gy 6 Utazás- és rendezvényszervezés Nemzetközi turizmusföldrajz

4 MIUS0BA03 MICE turizmus 1 1 Gy 3 Utazás- és rendezvényszervezés

4 TEEK0BA03 Térségi infokommunikációs rendszerek 0 2 Gy 3 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment

4 TUES0BA06 Turizmus és területfejlesztés 1 3 Gy 6 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment Településfejlesztés és regionális földrajz

4 EGUS0BA06 Egészségturizmus 2 2 K 6 Egészség-, sport- és ökoturizmus

4 REIO0BA03 Rekreáció 0 2 Gy 3 Egészség-, sport- és ökoturizmus

4 TOPE0BA03 Tourism geography of Europe 0 2 Gy 3 European tourism

4 EUSM0BA06 European cultural tourism 2 2 Gy 6 European tourism

5 SZNT0BA06 Szervezeti és humán menedzsment 2 2 K 6

5 UZLV2BB03 Üzleti idegen nyelv B/2 0 4 Gy 3

5 DOEK0BA03 Döntéselőkészítő kvantitatív módszerek (5) 0 2 Gy 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek

5 NEAN0BA03 Nemzetközi gazdaságtan 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek

5 FEAT0BA03 Felelős és fenntartható vállalat 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek

5 SZNT3BA06 Szállodamenedzsment 3 2 2 K 6 Szállodamenedzsment 2

5 TUNG0BA06 Turizmusmarketing (5) 2 2 Gy 6

5 BUAN0BA03 Business games a vendéglátásban 0 2 Gy 3 szabadon választható Szállodamenedzsment 1

5 KRUS0BA03 Kreatív turizmus (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

5 KEUS0BA03 Kempingturizmus (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

5 FUNT0BA03 Fürdőmenedzsment 0 2 Gy 3 szabadon választható

5 RENG0BA03 Régió- és településmarketing (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

5 VETE0BA03 A vendéglátás jogi környezete (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

5 SZSA0BA03 A szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás jogi szabályozása (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

5 VETE0BB03 Vendéglátás története 2 0 K 3 szabadon választható

5 TUET0BA03 Turizmustörténet (6) 2 0 K 3 szabadon választható

5 KOAN0BB03 Környezetvédelem a turizmusban (6) 2 0 K 3 szabadon választható

5 CEOK0BA03 Célországtanulmányok 2 0 K 3 szabadon választható

5 GEAN0BA03 Gépek és berendezések a vendéglátásban és a szállodaiparban 2 0 K 3 szabadon választható

5 SOEK0BA03 Sommelier alapismeretek 0 2 Gy 3 szabadon választható Ételek és italok a vendéglátásban

5 FOOK0BA03 Fogyasztói és szakértői érzékszervi vizsgálatok (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható Ételek és italok a vendéglátásban

5 KUEN0BA03 Különleges alapanyagok az ételkészítésben 0 2 Gy 3 szabadon választható Ételek és italok a vendéglátásban

5 TAAK0BA03 Tárgyalási és álláskeresési technikák (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

5 MARA0BA03 Magyar sörkultúra 0 2 Gy 3 szabadon választható Ételek és italok a vendéglátásban

5 PAOK0BA03 Pálinka és egyéb párlatok 0 2 Gy 3 szabadon választható Ételek és italok a vendéglátásban

5 UJAN0BA03 Új táplálkozási irányzatok a vendéglátásban (6) 2 0 K 3 szabadon választható Élelmiszer- és italismeret

5 SZUM1BA03 Szakkollégium 1 0 2 Gy 3 szabadon választható

5 TDDK1BA03 TDK 1 0 2 Gy 3 szabadon választható

5 VEAT0BA06 Vendéglátó éttermi és konyhai gyakorlat 0 4 Gy 6 Kereskedelmi vendéglátás Gasztronómiai alapismeretek

5 VENT3BA03 Vendéglátás menedzsment 3 0 2 Gy 3 Kereskedelmi vendéglátás Vendéglátás menedzsment 2

5 HIEK0BA06 Higiénés ismeretek 2 2 Gy 6 Intézményi vendéglátás Élelmianyag-ismeret

5 TAKA0BA03 Táplálkozástan és dietetika 0 2 Gy 3 Intézményi vendéglátás

5 REGH0BA03 Rendezvény GHP és táplálkozási ismeretek 2 0 K 3 Vendéglátó rendezvényszervezés

5 REME0BA06 Rendezvénymenedzsment (vendéglátás) 2 2 Gy 6 Vendéglátó rendezvényszervezés

5 UTSE0BA06 Utazási termékek értékesítése 2 2 Gy 6 Utazás- és rendezvényszervezés Utazásszervezés

5 TEES0BB06 Termékfejlesztés 2 2 Gy 6 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment

5 OKUS0BA06 Ökoturizmus (5) 2 2 Gy 6 Egészség-, sport- és ökoturizmus

5 CONT0BA06 Convention management 2 2 Gy 6 European tourism

6 TULV1BB03 Turizmus-vendéglátás szaknyelv B (2) 0 4 K 3

6 KKAN0BA06 Kkv-k a turizmusban és vendéglátásban (2) 0 4 Gy 6 Szállodamenedzsment 3

6 TUAI0BA03 A turizmus fejlődésének nemzetközi tendenciái (2) 2 0 K 3 szakmai 2

6 ETEM0BA03 Etika és fogyasztóvédelem (2) 0 2 Gy 3 szakmai 2

6 VIJA0BA03 Világrészek konyhája (2) 0 2 Gy 3 szakmai 2 Vendéglátó éttermi és konyhai gyakorlat

6 CSKT0BA03 Csoport projekt (2) 0 2 Gy 3 szakmai 2

6 TUAG0BA03 Turizmusbiztonság (6) 2 0 K 3 szabadon választható

6 IDES0BA03 Idegenvezetés (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

6 MIAN0BB03 Minőségmenedzsment a desztinációkban (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

6 VENT0BA03 Vendégkapcsolat menedzsment (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

6 VESA0BA03 Védett területek turizmusa (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

6 ORUS0BA03 Örökségturizmus 0 2 Gy 3 szabadon választható

6 KAUS0BA03 Kastélyturizmus (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható

6 TUJA0BA03 Turizmus antropológiája 2 0 K 3 szabadon választható

6 FAUS0BA03 Falusi turizmus (6) 2 0 K 3 szabadon választható

6 KUUS0BA03 Kulturális turizmus 2 0 K 3 szabadon választható

6 SZUM2BA03 Szakkollégium 2 0 2 Gy 3 szabadon választható

6 TDDK2BA03 TDK 2 0 2 Gy 3 szabadon választható

6 HAKT0BC06 Hallgatói projekt (vendéglátás) 0 4 Gy 6 Kereskedelmi vendéglátás Vendéglátó éttermi és konyhai gyakorlat

6 ELAN0BA03 Élelmiszer-biztonság és táplálkozástan 1 1 Gy 3 Kereskedelmi vendéglátás Élelmiszer- és italismeret

6 INSA0BA06 Intézményi vendéglátás szervezése, gazdálkodása 2 2 Gy 6 Intézményi vendéglátás

6 NAAT0BA03 Nagykonyhai üzemelő gyakorlat 0 2 Gy 3 Intézményi vendéglátás Vendéglátó éttermi és konyhai alapismeretek

6 REPR0BA06 Rendezvényszervezési projekt 0 4 Gy 6 Vendéglátó rendezvényszervezés

6 KUAN0BA03 Kutatásmódszertan (4) 0 2 Gy 3

7 UTAS0BA06 Utazási irodai gazdálkodás 2 2 Gy 6 Utazás- és rendezvényszervezés

7 RENT0BA06 Rendezvénymenedzsment 2 2 Gy 6 Utazás- és rendezvényszervezés Szállodai vendéglátás

7 HAKT0BB06 Hallgatói projekt (terepgyakorlat) 0 4 Gy 6 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment

7 TUNT0BA06 Turisztikai desztinációmenedzsment 2 2 Gy 6 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment

7 SPEK0BA06 Sportturizmus és sportrendezvények 2 2 Gy 6 Egészség-, sport- és ökoturizmus Rekreáció

7 HAKT0BA06 Hallgatói projekt (egészség-, sport-, ökoturizmus) 0 4 Gy 6 Egészség-, sport- és ökoturizmus

7 DENG0BA06 Destination management and tourism planning 2 2 Gy 6 European tourism

7 NISM0BA06 Niche markets in European tourism 0 4 Gy 6 European tourism

7 SZGYABA20 Szakmai gyakorlat A (3) 0 0 Gy 20

7 SZGYBBA12 Szakmai gyakorlat B (3) 0 0 Gy 12 szabadon választható

7 SZAT0BA07 Szakdolgozat

2020. ápr. 19. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
7%
Csupa felesleges dolog :D
2020. ápr. 19. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én tutizmusra járok, először is akkor ajánlom, h erre a szakra gyere, ha a közgazdaság is érdekel valamilyen szinten, hiszen nem szabad elfeledni, h közgazdász diplomát ad a szak, az első 3 félévben a kereskedelem-marketinges, gazdálkodás- menedzsmentes és emberi erőforrásos hallgatókkal voltunk együtt szinte minden órán, ez az alapozó időszak.

Ilyen alapozótárgyakra kell számítanod, ezekhez elég fontos a jó matek alaptudás:


Gazdaságmatek, Statisztika I. és II., Mikroökonómia, Makroökönómia, Pénzügy-számvitel, Vállalatgazdaságtan, Számvitel és még egy kicsit a Gazdaságinformatika is matekos egy kicsit (az excel számítások miatt), Üzleti kommunikáció, Vezetés és szervezés, nekem eddig a legszárazabb tárgy a Jogi alapismeretek voltak és van külön Idegenforgalmi jog is, az egy kicsit könyebb


Kb. a negyedik félévtől kezdenek jönni az érdekes tárgyak: Turizmus rendszere és gazdaságtana, Utazásszervezés, Rendezvényszervezés, Desztinációmenedzment, Egészségturizmus, Szállodatan, Szaknyelvek I. és II. (2 szakmai nyelvizsga szükséges a diplomához)

A többi szaktárgy pedig a valasztott specializációtól függ, nálunk például lehet Vendéglátásra vagy Rendezvényszervezésre szakosodni

Vendéglátóson például van Etikett, Gasztronómiai ismeretek


Amúgy meg tudod nézni a kiválasztott egyetem honlapján a mintatantervet, és akkor jobban átlátod majd a rendszert


Gyakorlat alatt nem tudom, h pontosan mit értesz, szinte minden tárgyból van gyakorlat, de ezt úgy kell elképzelni, h elméletén meghallgatod a fogalmakat, összefüggéseket, aztán gyakorlaton egy másik tanárral számításokban alkalmazod, nen egy túl izgis dolog


Ha turizmusos gyakorlatra gondolsz, akkor olyan nincsen menet közben, csak az utolsó félévben az egyetem egyik partner cégénél kell dolgoznod, ha elvégzed a gyakorlatot és minden tárgyat sikeresen teljesítettél, megírtad a szakdolgozatodat, akkor jelentkezhetsz záróvizsgára


Szóval nem egy sétagalopp, de ha érdekel a közgazdaság és a turizmus egyaránt, akkor szeretni fogod


És még kérdezted, h mikor ajánlom, csak abban az esetben, ha komoly helyre/ pozícióba szeretnél elhelyezkedni, nem csak pincérnek vagy recepciósnak, ezek a munkák is tök jók, de nem éri meg érte egyetemet végezni, elég hozzá az OKJ


Remélem tudtam segíteni :)


Egyébként hanyadikos vagy? Most fogsz érettségizni?

2020. ápr. 23. 01:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!